„Az egyetlen baba, akire gondolok, az az új albumom” – Dua Lipa egyelőre nem tervez anyai örömök elé nézni

Úgy véli, a nők mára olyan helyet szereztek a társadalomban, ami korábban tiltott volt a számukra.

A minap jelent meg a Vogue francia lapszámának Dua Lipával készült címlapinterjúja, melyben arról is kérdezték az énekesőt, tervezi-e, hogy egy napon gyereket vállaljon.

Talán. De semmi sincs eltervezve. Az egyetlen baba, akire gondolok, az az új albumom

– fogalmazott.

A téma kapcsán az interjút készítő riporter egy saját példát hozott fel: mint mondta, manapság több barátnője is kételkedik abban, akarnak-e egyáltalán valaha is gyereket, emellett pedig úgy érzi, mintha valamelyest maga az elvárás is csökkent volna a nők felé, hogy anyává váljanak. Mikor arról kérdezte az énekesnőt, szerinte ennek hátterében a világ veszélyei, illetve a borúsnak tűnő jövő állhat-e, a következőket felelte:

Persze, a modern világ őrült. De azon túl, szerintem a nők olyan helyet szereztek a társadalomban, ami korábban tiltott volt. És mégis, eltűnt volna a gyerekvállalási vágy? Szerintem a nők a saját tempójukban akarják csinálni a dolgokat, és nem éreznek bűntudatot, amiért magukra gondolnak. Ha számomra eljön a megfelelő pillanat, tudni fogom. De addig más prioritásaim vannak. Szeretném továbbra is a legtöbbet kihozni a fiatalságomból

– mondta a 28 éves Lipa.

Az énekesnő később arról is beszélt az interjúban, hogy szerinte a homofóbia és a transzfóbia „a nőgyűlölet szomszédjai”, és személyes küldetésének érzi, hogy harcoljon a nők és az LMBTQ-közösség jogaiért.

Teljes mértékben egy jog az, hogy azt szeress, akit akarsz. Nemcsak azért, mert vannak barátaim az LMBTQ-közösségben, hanem azért, mert mindannyian emberek vagyunk, és megérdemeljük. Ez olyasvalami, amihez nagyon kötődöm, és továbbra is harcolni fogok érte

– szögezte le.

Lipát egyébként igencsak változatos helyszíneken és szerelésekben fotózták a szóban forgó interjúhoz: készült róla kép, amin olyan, mintha jedi jelmezt viselne, illetve olyan is, amihez félmeztelenül állt modellt.

Kapcsolódó
Dua Lipát fülig felöltözve, majd félmeztelenül is fotózták a Vogue címlapinterjújához
Az egyik fotón olyan, mintha jedi jelmezt húzott volna az énekesnő.
Címkék: dua lipa