Nem jelentkezett 106 milliós lottónyereményéért egy magyar játékos a határidőig

Az Eurojackpot 11 éves hazai története során ilyenre még nem volt példa.

Nem vette fel több mint 100 milliós lottónyereményét egy magyar játékos, így az összeg bekerül egy elkülönített nyereményalapba – tudta meg a 24.hu a Szerencsejáték Zrt.-től.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Eurojackpot nemzetközi lottójáték 2023. március 10-i, pénteki sorsolásán a 6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal egy magyar játékos 5+1 találatot ért el, így bruttó 304 888 eurót nyert.

A játékos a megadott 90 napos határidőn belül viszont nem jelentkezett nyereményéért, ezért az átszámítva bruttó 106 millió forintos összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények elkülönített nyereményalapjába.

A Szerencsejáték Zrt. válaszából kiderül az is, hogy az így képződött összeg felhasználására az állami társaságnak 180 nap áll rendelkezésére, „amelynek keretében például különsorsolások szervezésével, vagy nyerőosztály nyereményalapjának kiegészítésével juttathatja vissza a játékosokhoz”.

A Blikk korábbi cikkében arról írt, hogy a hazai lottótörténet során már több olyan eset is akadt, amikor a nyertes nem jelentkezett nyereményéért. 2017-ben például közel másfél milliárd került vissza a játékosokhoz az ötös lottón, a hatos lottón 214 millió forint a legmagasabb fel nem vett nyeremény összege, a Joker játékban pedig 245 millió forint várta hiába a gazdáját.

Eddig összesen hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek. Az Eurojackpot 11 éves hazai története során viszont eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkeztek a magyar nyertesek.