Nemcsak hogy leragasztott szájjal alszik Rippel Feri, de piros lencsés, kék fényt szűrő szemüveget is visel

Az artista egyébként szakemberrel még soha nem beszélt saját módszereinek hatásosságáról.

Rippel Feri kapcsán a napokban írtunk arról, hogy az artista leragasztott szájjal alszik éjjel, akkor úgy fogalmazott: „Amikor szájon keresztül lélegzünk alvás közben, akkor fáradtabban ébredünk, kiszárad a szánk, belemehet bármi, pók, bogár, por, szőrszál, hajszál, akármi, és ezeket mind lenyeljük, és a torkunk is kiszárad”.

A péntek délelőtti Mokkába is erről ment be beszélni. Mint kiderült, nemcsak leragasztott szájjal alszik, de előtte kékfényszűrős szemüveget is magára kap.

Ha éjszaka kék fényekkel mérgezzük a testünket, nyilván nem fogunk elaludni, mert a kék fényre reagál. Éppen ezért egy piros, szűrős szemüveggel biohekkerkedek otthon, és úgy nézek ki, mint egy jampi. Nem alszok ebben, de már este felveszem, hogy a fények csak piros spektrumban érkezzenek be. Ez a legjobb módszer.

Majd Rippel bemutatta a szájleragasztást a testbarát szalaggal, amin nincs ragasztó anyag.

„Itt oldalt kapunk a szánkon kapunk levegőt, ha muszáj mellé lélegezni” – fejtegette Rippel, amit Istenes László nem értett.

Várjunk, akkor nem értem a lényeget. Nem az a lényeg, hogy a szájon keresztül ne jusson levegő a testedbe?

„Ha valamilyen okból az orron nem tudunk lélegezni” – adott magyarázatot az artista. Rippel azt mondja, már több mint tíz éve így alszik, de csak az elmúlt négy-öt évben kezdett komolyan foglalkozni az alvásminőség javításával. Rippel hozzátette, orvossal még nem konzultált ezekről a dolgokról.