Pedro Pascal és Bella Ramsey alig hallottak a The Last of Us játékról, mielőtt szerepet kaptak a sorozatban

Gyorsan felzárkóztak aztán a videójátékból.

Az nlc.hu készített interjút Pedro Pascallal és Bella Ramsey-vel, a The Last of Us című sorozat (kritikánk itt olvasható) két főszereplőjével. A lap arról faggatta a két színészt, mennyire ismerték az alap videójátékot, amiből a sorozatot készítették az Emmy-díjas Csernobil alkotói.

Hallomásból már ismertem. Amikor megkerestek e-mailben a szereppel, és olvastam a The Last of Us címet, nagyjából tudtam, miről van szó. Viszont sosem játszottam vele, nem volt otthon Playstationöm, nem vagyok gamer. Persze rögtön utánajártam és olvastam, mekkora hatással bírt és milyen hatalmas sikert aratott. Izgalmas volt, hogy én is e világ részévé válhatok

– mondta Ramsey, aki a napokban arról beszélt, genderfluidként hivatkozik magára. Pascal hasonló dolgokat mondott, mármint a játékról, ő se ismerte korábban a több év játéka címet bezsebelő PlayStation-címet.

Sosem hallottam róla. Csak azután kezdtem el utánajárni, hogy felkínálták a szerepet. Gyorsan tanultam, és izgalmas dolgokat olvastam róla. Emlékszem, amikor felmerült a lehetőség, hogy szerepet kapok a sorozatban, felhívtam a nővéremet, aki épp egy kocsiban ült az unokaöcséimmel. Ők tinédzser korú srácok és mindketten hallották a beszélgetést. Mondtam, hogy van ez a sorozat, valami videojáték-adaptáció, az a címe, hogy Last of… valami – még a címét se tudtam –, erre a két srác elkezdett iszonyatosan lelkesen ordítani a háttérből, hogy ne is gondolkodjak, ezt egyszerűen muszáj elvállalnom. Annyira bezsongtak a hírtől, hogy azonnal éreztem, hogy ez a szerep nagy dolog, komolyan kell vennem, ezért mindent megtettem azért, hogy megkapjam.