Kevesen ismerik a csokis titkot, amit megosztottak a Nestlénél

Van egy háromhetes szabály, amiről csak kevesen tudnak.

A Mirror újságírója a Nestlé yorki tesztkonyhájában járt, hogy egy kicsit többen megtudjon a csokoládékészítésről, a tudományos hátteréről, és hogy hogyan találnak ki új ízeket.

A Nestlé vezető cukrásza, Vikki Geall 15 éve dolgozik a vállalatnál, ő osztotta meg a lappal a „háromhetes szabályt”. Ez azt jelenti, hogy ahogy elkészülnek a csokival, még nem érdemes megkóstolni, túl erős lehet még az ízesítés, három hetet érdemes vele várakozni.

Három hét után az íz „visszaszorul” és „kiegyenlítődik”. Ekkor lesz olyan íze az édességnek, mint amit az üzletben vásárolt finomságoknál megszoktunk.

Az Aero szeleteknél, ha frissen ennénk, akkor szinte szénsavasnak tűnhet, mert a csokiban található buborékok létrehozásához szén-dioxidot használnak. Három-négy hét, míg a szén-dioxid szétoszlik benne.

A gyárlátogatás közben Geall az aromaszekrényébe is betekintést engedett, ahol megtalálható az ananásztól kezdve a szülinapi tortán át a vörös bársonyig számos íz.

A yorki üzemben jelenleg a KitKat új ízesítését keresik, felmerült számos lehetőség, egyebek mellett az amoretto, a croissant és a pumpkin spice latte. A nehézség az ízek kiválasztásában abban áll, hogy valamelyik remek ötletnek tűnhet, a megvalósítása után azonban kiderül, nem annyira működik.

Néha jó ötletnek hangzanak bizonyos ízek, de ha az összetevőire bontjuk, rájövünk, valójában nem is annyira érdekes

– mondta el Gaell.

Például a vörös bársony nem más, mint sima csoki vörös festékkel, a születésnapi torta ízében a piskótát a vanília íz adja, a tölteléket pedig eper vagy málna.