Közel 100 ember töltötte az éjszakát egy ítéletidő miatt „szállodává” változtatott kanadai nagyáruházban

Az üzlet személyzete felfújható matracokkal, és a csemegepultból összeállított terülj-terülj asztalkámmal kedveskedett a hóvihar miatt vendéggé váló vásárlóknak.

Akkora hóvihar tombolt pénteken Kanadában, hogy több tucat ember volt kénytelen egy nagyáruházban tölteni az éjszakáját miatta.

A több más állam és tartomány mellett Ontarioban is olyan szélsőséges volt az időjárás, hogy a hatóságok vészhelyzetet hirdettek. Azonban a tartomány délnyugati részén fekvő Chatham-Kent városának egyik Walmart áruháza tele volt emberekkel, amikor az utak járhatatlanná váltak, ezért a személyzet úgy döntött, hogy vendégül látja a vásárlókat.

A nagyáruházban – ami a kanadai közmédia, a CBC beszámolója szerint 50 vásárlónak, és a Walmart 48 munkatársának vált ideiglenes szálláshelyévé – úgy készültek fel az éjszakára, hogy a személyzet mindenkinek felfújt egy-egy matracot, melyekhez természetesen takaró is járt. Az étkezést pedig a csemegepultból oldották meg, ahonnan mindenki ingyen választhatott magának bármilyen melegételt.

„Először egy kicsit sokkoló volt. Inkább egy rendes ágyban vagy egy szállodában lettem volna valahol. De mindannyian a legjobbat hoztuk ki belőle” – emlékezett vissza az Ohióból autóval Ontario északi részébe utazó Heather Nickoli.

Az amerikai nő emellett azt is elmesélte: már úgy érkezett meg a kanadai tartományba, hogy ott a hatóságok szerint vészhelyzet volt az ítéletidő miatt, ezért meg is akartak állni a párjával egy szállodánál, de odáig már nem jutottak el.

Bár nem volt teljesen elégedett a helyzettel, már a saját autójából nyilatkozva azt mondta, hogy a Walmart munkatársai mindenkivel nagyon kedvesek voltak:

Mindenki nagyszerű volt. Mindenki jól kijött egymással. Nem volt semmi probléma. Nagyon kényelmessé tették a helyzetet. Zenéltek. Játékokat adtak az embereknek, hogy legyen mivel játszaniuk. Nagyon szép volt.

Az Észak-Amerikában több napja tomboló hóviharok halálos áldozatainak száma hétfőre 50 főre emelkedett.

Már 50 halottja van az észak-amerikai ítéletidőnek
Erős szél, méteres hó, jeges utak.