Kiengedték a börtönből Anna Delvey-t, de a közösségi médiától eltiltották

Valamit valamiért.

Kiengedték a börtönből az orosz származású Anna Szorokint, aki pár évvel ezelőtt Anna Delvey néven német örökösnőnek adta ki magát, és több százezer dollárt csalt ki áldozataiból, a New York-i elit tagjaitól. Történetét a Netflix kilencrészes sorozatban dolgozta fel, az Inventing Anna (Az örökösnő álarca mögött) év elején jelent meg.

Ügyvédje megerősítette Szorokin szabadon bocsátását, a kamu örökösnő 10 ezer dolláros óvadék ellenében házi őrizetbe került. A 31 éves szélhámos fellebbezni akar, mivel szerinte három éve jogtalanul ítélték el. Akkor nyolc vádpontban találták bűnösnek, és négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélték. Tavaly februárban jó magaviselete miatt feltételesen szabadlába helyezték, egy hónappal később azonban ismét letartóztatták, mivel nem hagyta el az Egyesült Államokat annak ellenére sem, hogy lejárt a vízuma.

Az bíró szerdai ítélete egy érdekes kikötést is tartalmaz, miszerint Szorokinnak tartózkodnia kell mindennemű közösségimédia-használattól. Ez azért lehet érvágás neki, mert korábban influeszer volt, a börtönből is rendszeresen posztolt.

Kapcsolódó
„Volt egy vízióm, ami nem jött össze” – influenszer lett a börtönből szabadult német álörökösnő
Anna Sorokin február 12-én szabadult a börtönből, ahová azért került, mert magát egy német örökösnőnek hazudva több százezer dollárt csalt ki bankokból és egy barátnőjétől. Most sorozat készül a történetéből.