III. Károly volt iskolatársa több mint ötven éve őrzi a király egy hajtincsét

Károly herceg tizenhét évesen hosszú időt töltött Ausztráliában, és közben cserediákként a Geelong Grammar School nevű magániskolában tanult. Egy ausztrál hírcsatorna megkereste az új király egyik volt iskolatársát.

Az Egyesült Királyság új uralkodója, III. Károly 1966-ban Ausztráliába látogatott. Az útját eleve hosszúra tervezték, de végül még tovább maradt és két szemeszterre is a Geelong Grammar School diákjai közé tartozott.

Most, hogy édesanyja, II. Erzsébet halála után trónra került, az ausztrál média is próbálja a lehető legrészletesebben bemutatni III. Károlyt. A 9News tévécsatorna megkeresett például egy Richard Kumnick nevű férfit, aki annak idején Károly évfolyamtársa volt Geelongban.

A férfi videókapcsolaton keresztül, távolról jelentkezett be az adásba, és egy darabig általánosságokról beszélt, majd hirtelen közölte, több mint fél évszázada őrzi az új király egyik hajtincsét.

Kumnick azt mesélte, egy nap borbély érkezett a bentlakásos iskolába és aki akarta, levágathatta a haját. Kumnick Károly után ment be nyiratkozni és észrevette, hogy a herceg haja még ott van a padlón. Azt mondja, biztos volt benne, hogy kizárólag Károly tincsei hevernek előtte, mert a herceg vágatta le elsőként a haját. Kumnick azt mondja, ma sem tudja, hogy pontosan miért, de felvett egy maroknyit a hajból, majd egy épp nála lévő levél borítékjába tette.

Kumnick ma is ugyanabban a borítékban őrzi a király haját, mely színében már kevéssé hasonlít arra, ami most Károly fején díszeleg.