„Csendben mind sejtjük: feláldozzuk őket, hogy ne legyen új világháború” – magyar celebek reagáltak az orosz-ukrán háborúra

Ki az Instagramon, ki a Facebookon adott hangot véleményének a háborús helyzet miatt.

Vlagyimir Putyin elnök utasítására Oroszország csütörtök hajnalban teljes körű támadást indított Ukrajna ellen. A háború borzalmait megörökítő képek azonnal terjedni kezdtek az interneten. A 24.hu-n élőben közvetítjük a helyzetet.

Kapcsolódó
Csernobilt is elfoglalták az oroszok, Biden szerint Putyin megfizet ezért a háborúért
Moszkva háborút indított Kijev ellen. Az oroszok három irányból vezénylik a támadást. Orbán Viktor elítélte az orosz katonai fellépést, a külügy berendelte az orosz nagykövetet. Az uniós vezetők este tanácskoznak. Sokan tartanak a magyar határ felé. A budapesti orosz nagykövetség előtt több ezren tüntettek. Percről percre követjük az eseményeket.

A magyar celebek nem tehették meg, hogy szó nélkül hagyják a háborút, néhányuk megszólalását napközben már megmutatuk:

Vannak ott élő ismerőseim, és iszonyatosan durva, ami ott történik. Aggodalmas rohadt módon a helyzet. Ártatlan emberek vesztik életüket emiatt a háború miatt. A legrosszabb az egészben, hogy azon túl, hogy imádkozunk, sokat nem tudunk tenni. Imádkozzunk az ukrán emberekért, az ott élőkért, és azért, hogy minél hamarabb vége legyen ennek az egésznek.

Bujkálás, sírás, gyilkosság, kínzás, bombázás, tiltás, pusztítás, írtás, fájdalom, halál, betegség, veszettség, vagonba tereljék, láncokon vezessék, EZT SZERETNÉD?! Figyeld a véneket, aki átélte látta a lényeget, lent katonákat, odafent a gépeket, és jobban fáj, mint azt képzeled.

Te tudod, Uram, hogy nem törődöm a fegyverekkel. Egyetlen vágyam: a világnak békét hirdető eszközöd lenni. Mert tudom, ahol béke honol, a fegyverek fölöslegessé válnak. Ahol béke uralkodik, az emberek képesek egymást szeretni. Úgy, ahogy te szereted őket. Adj békét, Uram, s tedd fölöslegessé a fegyvereket e csodálatos világban. Ámen!

Kitört a háború, Isten védelmezze az ártatlanokat, Isten óvja a gyermekeket és minden szenvedő embert! Imádkozzunk értük. Utóirat: a fénykép a volt Jugoszlávia területén készült, éppen 30 éve. Sosem gondoltam volna, hogy még az én életemben kitör egy újabb vérontás Európában