Egy rossz kattintás miatt elveszített 15 millió forintnyi összeget egy 88 éves dédnagypapa

Az ausztrál férfi egy cégnek akarta utalni az elvégzett munkáért járó fizetséget, de véletlenül rossz bankszámlára küldte. Aki megkapta, nem adja vissza, és a bankok nem tudnak tenni semmit.
Kapcsolódó cikkek

Amikor az ausztráliai Bundabergben élő, 88 éves Gordon Layton ki akarta fizetni a céget, ami a birtokára szállította az új házát, netes átutalással küldte el a számlájukra a munkavégzésért járó 71 400 dollárt (nagyjából 15 millió forint). Az idős férfi azonban tévedésből rossz számlára küldte az összeget.

Három órán belül rájöttünk, hogy hibát követett el

mondta el a férfi lánya a Current Affair című ausztrál televíziós műsornak. Ezt azonnal jelezték az ING banknak, ahol Layton számlája volt, valamint az ANZ banknak, amelyik egyik számlájára megérkezett az összeg. A bankok azonban csak másnap vonták vissza az átutalást.

Akkor azonban már késő volt. A számla tulajdonosa, akihez tévedésből megérkezett az összeg, felvette azt, és nem volt hajlandó visszautalni. Ez júniusban történt, azonban a férfi még szeptember elsején sem kapta vissza az összeget: a két bank a család közlése szerint csak széttárta a kezét, és közölték, hogy nem tudnak segíteni neki.

Közben azonban a házszállítást végző cég követelni kezdte a fizetséget, és jogi lépésekkel fenyegeti az idős férfit, aki viszont nem tudja tartozását kifizetni. A férfi lánya elmondta: „Ha nem tudjuk visszaszerezni a pénzt, az apámnak el kell adnia a házát, hogy ki tudja fizetnie a tartozását. Ez nem fair.”

Layton hozzátette, hogy a pénzt nem saját magának szeretné visszaszerezni, mert az a házszállító céget illeti.

A Current Affair cikke szerint a helyi hatóságok közben lopás vádjával indítottak eljárást a férfi ellen, aki tévedésből megkapta és felvette a Layton által rossz helyre küldött összeget.

Kapcsolódó
Téves utalás: futhat a pénze után, ha elrontja a számlaszámot
Egy kis szerencsével viszont akár azonnal visszaküldheti a bank a pénzt, vagy beazonosíthatják a tévedését.