Fásy Ádámnak infarktusa volt, először megfázásnak hitte a jeleket

Családja unszolására ment el az orvoshoz.

A Blikk számolt be arról, hogy Fásy Ádám nehéz heteken van túl: a zenész múlt héten életmentő szívműtéten esett át. Az egész napokig tartó rosszulléttel indult, a zenész nem vette komolyan, de családja unszolására elment a kórházba.

Be kell vallanom, nem vettem komolyan a jeleket, nekem nem utaltak arra, hogy a szívemmel lenne baj. Úgy hét-nyolc napja éreztem először, hogy fáj a mellkasom és egy kicsit zsibbadt a bal karom, de azt hittem, megfáztam. Napokig nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, majd múlt csütörtökön többször is annyira levert a víz, hogy át kellett öltöznöm. Ám őszinte leszek, még ekkor sem gondoltam arra, hogy orvoshoz menjek

– mesélte Fásy, aki elmesélte, az orvosa rákötötte az EKG-gépre, az ott kapott adatok után mentővel szállították át egy másik kórházba, ahol már készítették is elő műtétre. Állítása szerint a szíve akkori állapotában egy napot bírt volna ki.

Két koszorúeremmel is baj volt, az egyik teljesen el volt záródva, a másik úgy ötvenszázalékosan működött. Kitisztították az ereket és két sztentet ültettek be. A vizsgálat megállapította, hogy szívizomelhalásom van, valószínű korábban már volt egy hasonló infarktusom. Marikával azt feltételezzük, hogy tavaly szeptemberben lehetett, akkor szenvedtem hasonló tünetektől.

Címkék: fásy ádám