David Attenborough 94 évesen regisztrált Instagramra, hogy ott is elmondja: baj van

A figyelmeztetés mellett ajánl megoldásokat is.

David Attenborough vagyok, az elmúlt hatvan évben találkozhattak velem a rádióban és a televízióban, de ez az első szereplésem az Instagramon. Azért vagyok itt, és azért tanulom most meg a kommunikációnak ezt a számomra új formáját, mert mind tudjuk, hogy a világ nagy bajban van. Kontinensek lángolnak, gleccserek olvadnak, korallzátonyok haldokolnak, halak tűnnek el az óceánokból, a listát pedig sokáig lehetne folytatni. De tudjuk, hogy mit lehetne tenni, ezért is próbálom most ki a kommunikációnak ezt a számomra új formáját. A következő hetekben több videót is felveszek, ezekben pedig elmagyarázom, mik a problémák, és hogyan kezelhetjük őket. Csatlakozzanak hozzám, vagy ahogy régen a rádióban mondtuk mindig: maradjanak velünk!

Így jelentkezett be a 94 éves David Attenborough élete első Instagram-posztjában. Pár órával regisztrálása után már közel egymillió követője lett, első videóját pedig több mint másfél millióan látták.

Instagramját nem saját maga, hanem Colin Butfield és Johnnie Hughes kezelik, akik Attenborough ősszel megjelenő új sorozatának (Life On Our Planet/Egy élet a bolygónkon) producerei.

Kiemelt kép: YouTube