ByeAlex: Miért is kellene magamat szégyellnem, hogy nem az utcán sepregetek?

Az énekes szerint nem szabad mások pénztárcájában turkálni, hiszen nem tudjuk sem a kiadásaikat, sem az életüket, sem a körülményeiket.

ByeAlex egy kifejezetten hosszú Facebook-posztban osztotta meg gondolatait a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről, ami a zene- és szórakoztatóipart is nagyon súlyosan érintette. Ha konkrétan nem is, de érintőlegesen véleményt formált az elmúlt napokban  hatalmas hisztit kiváltott témában is, hogy több zenész is kapott anyagi támogatást az Artisjustól.

Igen, egyeseknek tényleg nagy gond az, hogy elmaradnak nem csak fesztiválok, de egyéb zenei események is. Nagyon egyszerű miért: mert nem lesz bevételük. SEMMI. A semmi az azt jelenti, hogy nulla ft. A zeneiparba nem csak maguk az előadók tartoznak bele; sőt! Ők teszik ki az iparág csekélyebb százalékát, ugyanis körülöttük (körülöttünk) számtalan további, más és más titulusban dolgozó kollégák vannak, attól az embertől kezdve, aki elvezeti az autókat, buszokat a helyszínekre, vagy akik pakolnak ki-be, világítanak, színpadot rendeznek, vizuállal ügyeskednek, hangosítanak, vagy éppen őrzik esetleg takarítják a backstage és a koncerthelyszín területét; egészen a kiadóig, a kiadón belül dolgozó számtalan sok munkatársig, a managementig; de akár azokig az emberekig is sorolgathatom a sort, akik kijönnek egy-egy eseményre, és kipakolják a kis cuccaikat pl. egy sör-bor vagy akármilyen más gasztrofeszten, vagy bárhol máshol

– írja bejegyzésében Márta Alex, aki Majkára utalva arról is ír, hogy szerinte „nem szabad mások pénztárcájában turkálni, hiszen nem tudjuk sem a kiadásaikat, sem az életüket, sem a körülményeiket. Nem tudhatjuk, hogy egyébként az a pénz amilyük [sic!] van mire megy el, kikre költik maguk körül.”

Posztja egyik utolsó részében arról ír:

Miért is kellene azon gondolkodnom, hogy valami mást csináljak? Miért is kellene szégyellnem magamat azért, mert én nem egy gyárban dolgozom? Apukám robotolt egész életében. Kemény ember volt. Kemény fizikai munkát végzett. Remélem, hogy büszke lenne ma rám, hogy én tovább mertem lépni és mertem küzdeni az álmaimért! Ráadásul, miért is kellene magamat szégyellnem hogy nem az utcán sepregetek? Elvégeztem egy egyetemet is a zenélés mellett!

Aki az egészet elolvasná, ide kattintva megteheti.

Kiemelt kép: Instagram/ByeAlex

Címkék: byealex