Ilyen feltételek mellett nyaralhatnak ingyen a magyar influenszerek

Elég sokszor foglalkoztunk már az influenszerekkel, legutóbb például arról írtunk, hogy a mikroinfluenszereké, azaz a kisebb, de koncentráltabb követőtáborral rendelkező embereké a jövő. Vannak viszont olyan cégek, akik inkább a hatalmas elérésű influenszerek felé nyitnak, rajtuk keresztül ugyanis több potenciális vásárlót érhetnek el, és ezért sok esetben fizetniük se kell, elég csak szolgáltatást nyújtaniuk. Ezekről a megállapodásokról eddig nyilvánosan elérhető feltétellista nem volt, így nem tudtuk, hogy a #reklám címkén kívül mit vállalt be az influenszer egy-egy ingyen szállásért – ennek viszont vége, ugyanis egy noszvaji szálláshely hosszasan taglalja a honlapján, minek kell teljesülnie ahhoz, hogy valaki ingyen vagy kedvezményesen aludhasson náluk.
„Influenszer lettem és ezzel törlöm a seggemet, most kaptam ingyen a postán”
Rosszul alakult ki itthon az influenszerpiac, de vajon mi rá a megoldás? Ennek jártunk utána.

Az erdei kisház tulajdonosa külön menüpontban foglalta össze a tudnivalókat azzal kapcsolatban, hogy mit kell tennie valakinek, ha a népszerűségét kihasználva ingyen pihenne náluk. A potenciális jelölteket három kategóriára bontották:

  1. a 20 ezernél kevesebb követővel rendelkező influenszerek,
  2. a 20 ezernél több követővel rendelkező influenszerek, illetve
  3. a közszereplők, hírességek.

Az első csoportba tartozóknak három nap, két éjszaka esetén csak az egyik estét kell kifizetniük, a másodikba tartozók két nap egy éjszakát ingyen maradhatnak, a közszereplők és hírességek pedig három nap, két éjszakát pihenhetnek térítésmentesen.

Igen ám, de ez nincs ingyen!

Az igazi árat a követők fizetik meg, azzal az idővel, amíg emésztik az influenszer/celeb posztját.

A lista nem rövid és kifejezetten részletes elvárásokat tartalmaz:

Kerestük a szálláshelyet is, hogy megtudjuk az alábbiakat:

A cég viszont nem kívánt nyilatkozni.

A címkék alapján nem nehéz egyébként megnézni, hogy ki élt a fenti lehetőségekkel.

Például Alföldy Anna, Hajdú Péter ex-barátnője.

Vagy az @iamfulop néven Instagram-felhasználó, akit valamiért mostanában a celebek is bevesznek az egymást körbelinkelős, ajándéksorsolós projektjeikbe.

Esetleg Instán 43 ezer követővel rendelkező, az irreális színeket kedvelő Nagy Niki.

A kisházon kívül megkerestünk egy budapesti luxushotelt, egy influenszerektől hemzsegő éttermet és egy plasztikai sebészt is, de előbbi kettő nem kívánt nyilatkozni, utóbbi pedig azt mondta, nem él a barter lehetőségével.