Súlyos börtönbüntetést kapott testmódosítások végzéséért a brit tetováló

Csak azt csinálta, amire a vendégei kérték: 40 hónap letöltendőt kapott.

Szigorú büntetést hozott a brit bíróság egy extrém testmódosítással is foglalkozó tetováló, Brendan McCarthy ügyében. A „Dr Evil (Dr Gonosz)” művésznéven dolgozó, 50 éves wolverhamptoni férfi 40 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott egy nyelv kettévágása, egy fülcimpa levágása és egy mellbimbó eltávolítása miatt – írja a Guardian című brit lap.

Mint korábban írtuk, McCarthyt szándékos testcsonkítással vádolták meg, miután 2015-ben valaki feljelentette a fotók alapján, amiket ő maga osztott meg a beavatkozásokról a közösségi médiában. Dr Evil éveken át azzal védekezett a bíróság előtt, hogy a kliensei maguk kérték tőle a beavatkozások elvégzését és évek múlva is elégedettek az eredménnyel. Mindemellett McCarthy a stúdiójában, steril körülmények között dolgozott, és a szakértő állapította meg például, hogy a füllevágást egészen szépen csinálta.

Csakhogy csonkítás esetén a brit törvények nem veszik figyelembe az önkéntességet, minden esetet ugyanúgy kezelnek, vagy a bíróság szemében az amit Dr Evil tett, semmiben sem különbözik attól, mintha egy kocsmai verekedés során, egy rozsdás késsel vágta volna le valaki fülét. Ezért utasította el a fellebbezési bíróság azt a beadványt, amit a tetováló áldozattokként kezelt kliensei írtak. A bíróság nem vehette figyelembe, McCarthy mindent az ő beleegyezésükkel, sőt, a kifejezett kérésükre tett.

Miután a beleegyezésen alapuló védelmi taktika összeomlott, enyhébb büntetés reményében McCarthy bűnösnek vallotta magát. A rendőrség ez után tanúként kihallgatta azt az Ezechiel Lott nevű férfit, akinek Dr Evil levágta fülét. Lott azt mondta, nem tudta, hogy a beavatkozás illegális, ha tudta volna, nem végeztette volna el, hiszen annyira nem volt számára életbevágó.

Csak azt csinálta, amire a vendégei kérték, mégis börtönbe küldhetik a brit tetoválót
Szándékos testcsonkítással vádolták meg a Dr Evil néven dolgozó művészt, akár 15 évet is kaphat.

Nick Pinch, a férfi, akin McCharty mellbimbó-eltávolítást végzett azt mondja, több orvost is megkeresett, de senki sem vállalta el, hogy végrehajtsa rajta a beavatkozást. Pinch elmagyarázta, hogy bár a legtöbb férfi azért távolíttatja el a mellbimbóját, hogy az ne zavarja a mellkason viselt tetoválások összképét, az ő esetében más volt a helyzet. Korábban piercingeket viselt a mellbimbójában, ami miatt csúnya és nagy hegszövet alakult a testrészen, ettől szeretett volna megszabadulni.

Az ügy bírája, Amjad Nawaz az ítélet indoklásában kifejtette, hogy a vádlott orvosi végzettség nélkül hajtott végre sebészi beavatkozásokat. Hangsúlyozta, hogy egy fül, vagy egy mellbimbó eltávolítása azért mégsem ugyanaz, mint egy tetoválás elkészítése, vagy egy testékszer behelyezése. Nawaz szerint a köz érdeke, hogy ebben az ügyben elrettentő erejű ítélet szülessen.

McCarthy, aki korábban azt nyilatkozta, ez az ügy teljesen tönkretette az életét, elsírta magát az ítélethirdetés után.