A nagy farkak energiája után most itt vannak a bicikli nyereg arcú férfiak

Újabb idióta kifejezéssel lett gazdagabb a világ, és nagyrészt ezt is Pete Davidsonnak köszönhetjük, na meg persze a BuzzFeednek, ahogy a tavaly elterjed Big Dick Energy-t is, vagyis a nagy farkak energiáját. Szóval itt a Bicycle Seat Face, vagyis a bicikli nyereg arc, pontosabban az ilyen arcú férfiak. Hogy mi?
A nagy farkak energiája őrjíti meg az internetet
Avagy mi a közös Rihannában, Chris Evans-ban, és a nemrég elhunyt Anthony Bourdainben?

A 2018-as év vége azzal telt, hogy az interneten minden második anyag a Big Dick Energy-ről szólt, vagyis a nagy farkaka energiájáról, ami nagyon röviden körülbelül annyit tesz, hogy valaki elképesztően magabiztos, anélkül, hogy emiatt öntelten viselkedne. Természetesen nemtől függetlenül, hisz a kifejezést ugyanúgy használták többek közt Rihannára is. Magyarul egyébként talán az évezredek óta használt tökös kifejezés illik erre leginkább.

2018 viszont már borzalmasan régen volt, szóval épp itt volt az ideje egy újabb béna kifejezésnek, ami jól elterjedhet, hogy aztán olyan cikkek születhessenek belőle, mint például ez is. Ez a kifejezés nem más, mint a Bicycle Seat Face, szó szerinti fordításban a Bicikli Nyereg Arc.

A BuzzFeed a Big Dick Energy-hez hasonlóan ezt is Ariana Grande exére, Pete Davidsonra húzta fel, mondván, hogy a komikus nem csak annak köszönhetően tudott összejönni Grande után Kate Beckinsale színésznővel is, mert hihetetlenül magabiztos, de azért is, mert olyan az arca, mint egy bicikli nyereg.

via GIPHY

Teljesen érthető, ha sokan még mindig sokan pislogva olvassák ezeket a sorokat, ezért most következzen egy nagyon egyszerű képes magyarázat a BuzzFeedtől:

Fotó: BuzzFeed

Szóval abban az esetben mondhatjuk, hogy valakinek bicikli nyereg arca van, amikor nagyon hangsúlyos az áll, ami az állkapocs vonalával együtt pont olyan formájú, mint egy bicikli nyereg felülről nézve. A kifejezést egyébként nem a BuzzFeed találta ki, már januárban is használták azt Twitteren:

Bárcsak ki lennék gyúrva és bicikli nyereg arcom lenne… mennyi követőm lenne akkor…


Először azonban nem Pete Davidsonra, hanem az USA-ban ismert Dolan-testvérek egyikére, Grayson Dolanre használta valaki ezt a szókapcsolatot:

mindenki azt mondja, Grayson arca olyan, mint egy bicikli nyereg. nem csoda, hogy legszívesebben ráülnék.

És ezzel el is érkeztünk a kifejezés másik lehetséges jelentéséhez.

Na de nézzük inkább, milyen híres, bicikli nyereg arcú férfiak vannak még Davidsonon kívül. Ott vannak a már említett Dolan-testvérek:

Rami Malek:

Fotó: Jeff Spicer/Getty Images

Na meg Timothée Chalamet:

Fotó: Michael Kovac/WireImage

Szerencsére a magyar férfiak közt is vannak olyanok, akik bicikli nyereg formájú arccal vannak megáldva. Például Józan László:

Az X-Faktorban megismert Buzás Bence a Stolen Beatből:

Vagy mondjuk Till Attila:

Azt viszont szomorúan konstatáltam, hogy Pintér Tibor álla nem elég hangsúlyos ahhoz, hogy ő is elmondhassa magáról, hogy bicikli nyereg arca van.

Kiemelt kép: Instagram/Grayson Dolan