Will Smith fia dobozos vízzel mentené meg a Földet

Közeleg a Föld napja, Jaden Smith ezért azt tervezi, hogy gyorsan meg is menti pusztuló világunkat.

Will Smith 19 éves fia, Jaden Smith leginkább csodálkozó tekintetéről, na meg arról híres, hogy szereti Twitteren megosztani világmegváltó gondolatait. A világ megváltását most pedig azzal folytatja, hogy megmenti a Földet a pusztulástól azzal, hogy apjával együtt dobozos vizet árul, Just – pontosabban Just water/Csak víz – márkanév alatt.

Will Smith fia: Miért nem gyógyítják Instagrammal a rákot?
Jaden Smithnek nem lett meg a jogsija, ami fura dolgokat váltott ki belőle.

Jaden Smith azt tervezi, hogy visszaszorítja a műanyagüvegek használatát a 100%-ban újrahasznosítható papírdobozaival, amivel a széndioxid-kibocsátást is csökkentené 74%-kal. Erről az Elle-nek adott interjújában beszélt, ahonnan el is késett, mert épp szörfözött. A riporter kérdésére pedig, hogy milyen volt aznap a víz, Jaden Smith azt válaszolta:

Hideg. De én egy vagyok az óceánnal.

Beszélt még arról is, hogy az újrahasznosítható vizespalack ötlete 11 éves korában jutott eszébe, amikor a Csendes-óceánon szembejött vele egy halom szemét, ami tele volt műanyaggal, és ez gyerekként hatalmas traumát okozott neki. Példaképének egyébként a környezetvédelmi aktivista üzletembert és politikust, Al Gore-t tekinti, aki meg is osztotta Twitteren a dobozos vizet szorongató Jaden Smith fotóját.

A Just water palackjának tetején egyébként így is található műanyag, hisz a kupakot lehetetlen lenne papírból legyártani. Persze kezdeményezésnek így is szuper ez az egész, hisz a papír a műanyaggal ellentétben egy idő után lebomlik, ám az előállításához rengeteg energia szükséges – egyetlen tonna papír gyártásához pedig legalább 2-3,5 tonna fát kell elpusztítani.

Kiemelt kép: Getty Images