Miklósa Erika már két éve vár, hogy örökbefogadhasson egy újabb gyereket

A 46 éves operaénekesnő kezdi feladni a reményt.
Kapcsolódó cikkek

Az operaénekesnő 2015 májusában adoptálta kislányát, Bíborkát, akinek még az első születésnapja előtt beadott egy újabb örökbefogadási kérelmet. Miklósa Erika és férje azonban már két éve csak várnak, a koruk miatt pedig egyre kisebb az esély arra, hogy lányuknak testvére legyen.

Most már a sorsra bízom, hogy lesz-e még egy gyerekünk, hogy adhatok-e egy testvért a lányomnak. Úgy érzem, nem szabad a dolgot annyira erőltetni, hogy belebetegedjek. Ha lesz még egy gyerekünk, akkor persze nagyon boldog leszek

– kezdte a Bestnek a 46 éves operaénekes, aki számára az a legnehezebb, hogy az egész folyamatot előről kellett kezdeniük.

Az ember azt gondolná, hogy ha már örökbefogadott, akkor erre nincs szükség, de a második alkalommal minden kezdődik elölről: az új gyerek egy új fejezet. Korunknál fogva csecsemőt már nem fogadhatunk örökbe.

Miklósa Erika már többre tartja az anyákat
Már nem érdeklik a nagy énekesek és előadóművészek.

Pedig az első adoptálás nagyon gyorsan ment.

Akkor valahogy minden csillag együtt állt. Igaz, nagy kockázatot vállaltunk több szempontból is, de éreztük, hogy annak a kislánynak a mi családunkban van a helye. Születése után újra kellett éleszteni, ami már önmagában nagy kockázati tényező volt a jövőjével kapcsolatban. A biológiai édesanyja pedig egy olyan genetikai betegséget hordoz, ami jó eséllyel öröklődhetett volna. Mégis vállaltuk a feladatot, és mi lettünk a világ legboldogabb emberei.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Címkék: miklósa erika