Nem bűncselekmény miatt halt meg a Cranberries énekesnője

A halottkém fogja megállapítani, mi történt Dolores O’Riordan-nel.
Kapcsolódó cikkek

Nem merültek fel gyanús körülmények a The Cranberries énekese, Dolores O’Riordan halálát illetően – közölte kedden a brit rendőrség. Az ügy a halottkémhez kerül, aki megállapítja a halál okát.

Meghalt a Cranberries énekese
Dolores O'Riordan 46 éves volt.

Az MTI tudósításában emlékeztet: 46 éves O’Riordan-t hétfőn reggel találták holtan egy londoni hotelben. Az ír énekesnő stúdiómunkák miatt tartózkodott a brit fővárosban – a Bad Wolves nevű Los Angeles-i rockzenekar Zombie-feldolgozásához készült a vokál felvételére. Dan Waite, az Eleven Seven lemezkiadó munkatársa elmondta, hogy O’Riordan halála napján kora reggel hangüzenetet hagyott, amiben azt mondta, nagyon várja a felvételeket. „Élettel telinek hangzott, viccelődött, és izgatottan várta, hogy a héten találkozzon velem és a feleségemmel” – mondta.

A Bad Wolves Facebook-oldalán közölt bejegyzés szerint sokkolta őket O’Riordan halála alig néhány órával azelőtt, hogy megkezdték volna a közös munkát. „Amikor meghallottuk, hogy tetszik neki a feldolgozásunk és szeretne énekelni rajta, úgy éreztük, ez a legnagyobb dicséret, melyet egy új zenekar vagy bármilyen zenekar kaphat. Megszakad a szívünk, hogy ez az együttműködés már nem valósulhat meg, legmélyebb részvétünket küldjük családjának, barátainak, szeretteinek és rajongóinak Írországban és szerte a világon. Reméljük, hogy büszkévé tehetjük azzal, hogy megosztjuk a világgal a mi Zombie-feldolgozásunkat” – írták.

Az egekbe szöktek a Cranberries lemezeladásai
De egyelőre szinte semmit sem tudni a tragikus hirtelenséggel, 46 évesen meghalt Dolores O'Riordanről.

A The Cranberries 2017-ben turnéra indult Európában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, de májusban, az európai turné kezdete után nem sokkal, törölték a további európai és amerikai időpontokat az énekesnő egészségi állapota miatt. A zenekar hivatalos honlapja szerint O’Riordan-nek hátproblémái voltak. Az énekesnő 2014-ben húszévnyi házasság után vált el Don Burtontől, a Duran Duran egykori turnémenedzserétől, akitől három gyereke született.

Dolores O’Riordan bipoláris zavarban szenvedett, 2014-ben egy repülőtéri incidens miatt bírósági ítéletet is hoztak ellene. (Fotó: Europress / CrowdSpark / Serge Tenani)