Kiderült, mennyit fizet Kanye West Presseréknek

Az összeget igen sok felé kell osztani a magyar zenészeknek.
Kapcsolódó cikkek

Állítólag Presser Gábor két és fél millió dollárt, azaz körülbelül 720 millió forintot követelt Kanye Westtől, amiért az amerikai rapper egy 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból még 2013-ban, a New Slaves című dalában. Ehhez képest a végső összeg ennek csupán a töredéke lesz – véli tudni a Blikk.

Presser Gábor a zárt megállapodásra hivatkozva nem nyilatkozhatott az ügyben, de a bulvárlap informátora úgy tudja, West végül – első, 10 ezer dolláros, vagyis 2,9 millió forintos ajánlata után – 100 ezer dollárt, tehát 29 millió forintot fizethet. Viszont ezt az összeget nemcsak Presser kapja, hanem a kiadó is, a felvétel jogtulajdonosa ugyanis a Hungaroton Records.

Fotó: Europress

Az összeg fele tehát a jogtulajdonoshoz kerül, a másik fele pedig további két részre oszlik, és ennek is az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz – Presserhez és Adamis Annához  –, a másik fele pedig újabb hét részre oszlik az előadók között.

Ez a számítás fedi a realitást. Magam sem gondoltam, hogy ennél több lehet benne, hiszen károkozás nem történt, nem változtattak a számon. Pici minket nem tájékoztatott arról, hogy kevésnek érezte ­Kanye West ajánlatát, de erre nem is volt szükség. Megnyugvással vettem tudomásul, hogy végül az ügy lezárult

– mondta el a lapnak Kóbor János, aki örül annak, hogy külföldön is felismerték a 48 éve született sláger értékét.