Weisz Fanni idén már nem koccint Áder Jánossal

Újabb aggasztó hírek érkeztek a siket modellről.

Tavaly szilveszterkor Weisz Fanni állt ünnepi beszéde idején Áder János mögött, s a siket és na­gyothalló nézők számára jelbeszédre fordította az államfő szavait. A végén együtt koccintottak a 2016-os évre – a je­lenet olyan kedvesre sikeredett, hogy Áder külön köszönetet is mondott Fanninak a közreműködésért. A Bors információi szerint azonban idén Fanni nem koccint az államfővel, ugyanis a modell lemondta a szereplést.

Fanni távolmaradásának oka: a szép fiatal lány környezetében élők nehezményezték, hogy Fanni ingyen vállalja a szereplést, holott akár gázsit is kaphatna a jeltolmácsolásért.

Fanni nemrég a Pécs város arca megtisztelő címtől is egyik pillanatról a másikra esett el. A fiatal lány életébe az év elején belépett egy menedzser, aki úgy gondolta, kevés az a havi ötvenezer forint, amit Fanni Pécs városától kap mintegy támogatásképpen, melyért cserébe jótékonysági akciókban vett részt, reprezentatív megjelenései voltak, plakátokon szerepelt. A férfi állítólag besétált a pécsi városházára, és közölte: mától Fanni háromszázezret kér. A lap értesülései szerint a bejelentést döbbent csend fogadta, hiszen Fanni egy megtisztelő díjat kapott, amire a város minden szülötte büszke lehetne, nem állást. A díjjal járó összeg mértéke nem alku tárgya. Igaz, arról nem tudunk, hogy az összegért cserébe kötelezően elvárták-e tőle a reprezentatív megjelenéseket.

A Borsnak mindezt egy bennfentes azzal magyarázta, hogy Fanni a fogyatékossága révén egy komoly szűrőn keresztül érzékeli a világot.

“Azt tudja, amit mondanak neki. Befolyásolható személyiség, aki rendkívüli módon kiszolgáltatott is a siketsége okán. Amikor minden percét az édesanyjával töltötte, akkor az ő szemén keresztül látta a világot. Amikor ez a V. nevű menedzser volt mellette, akkor pedig csak rá hallgatott. Most szerelme, Péter a füle és a szája is”

– nyilatkozta egy közeli ismerős a kialakult helyzetről.

A siket modell egyébként korábban szinte soha nem került a magánéletével a bulvárlapokba, az utóbbi hónapokban azonban kitálalt a családja. Édesanyja, anyai nagymamája és több barátja is nyilatkozott Weisz Fanniről, és kiderült, hogy senki nem rajong a párjáért, Péterért, aki nem olyan rég el is jegyezte a szépséget. A hozzátartozók szerint a férfi átvette az irányítást Fanni élete felett, és ennek köszönhető, hogy már anyukájával sem áll szóba. Még arra sem reagált, amikor két hete megüzenték neki, hogy meghalt az apai nagymamája.