Új felállásban koncertezik az Omega

Újabb koncertből marad ki a legendás zenekar egyik alaptagja.
Kapcsolódó cikkek

Pont került egy lassan két éve tartó huzavonára az Omega háza táján. Újabb koncertből marad ki ugyanis az Omega egyik legendás tagja; az 1967 óta a zenekarban játszó Mihály Tamás nem lép színpadra a békéscsabai koncerten.

Mihály korábban nem vett részt az Omega beat-mise koncertjén és a a felcsúti Pancho Arénában megrendezett koncerten sem. Ezekkel kapcsolatban komoly botrányok voltak a zenekarban Mihályi Tamás és Kóbor János között. A mostani, békéscsabai koncerttel kapcsolatban úgy tűnik, fel sem merült már Mihályi neve, helyette Szöllősi Kati áll majd Kóbor mellett a színpadon.

„A békéscsabai felkérést nem tudtuk visszautasítani, viszont azt is beláttuk, nem lehet olyan zenekar-létezési formát fenntartani, amelyben bizonyos tagok csak bizonyos koncerteken hajlandóak az Omega közönsége elé állni” – mondta el Blikknek a billentyűs, Benkő László.

„Ha valaki elhatározta, hogy nem akar a többiekkel tartani, majd bizonyos koncerteken mégis részt szeretne venni, azt nehezebb kivitelezni, mint kimondani. Békéscsabán azok játszanak az Omegában, akik az elmúlt időszakot együtt végigdolgozták” – nyilatkozott az ügyben Debreczeni Ferenc.