Kulka János úgy véli, a Szomszédoknak köszönheti, hogy elfogadják

A színész egy interjúban mesélt arról az időszakról, mikor attól tartott, hogy a nyílt utcán fogják bántani.
Kapcsolódó cikkek

Kulka János nem tervezte el előre, hogy színházi munkái mellett közéleti szerepet is vállal, azt pedig végképp nem gondolta, hogy egy nap nyíltan vállalja fel másságát – mindez pedig D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című riportműsorából derült ki, ahol a színész őszintén beszélt döntésekkel teli, nehezebb időszakáról is.

“Az utcán védtelen vagy, érhetnek fizikai dolgok, hogy jól megvernek például. Az embernek megfordul a fejében, és az, hogy ott kergetnek a Kossuth Lajos utcában, ahhoz annyira nem lett volna kedvem. Inkább a megaláztatásoktól tartok azt hiszem, hogy kiröhögnek, kicsúfolnak, bántanak” – mesélte Kulka, aki elárulta azt is, véleménye szerint miért kerülték el a hasonló szituációk.

Nem volt ilyen, és ezt biztos Horváth Ádámnak is köszönhetem, meg a Szomszédoknak. Hogy ettől a szereptől, amit tizenegynéhány évig játszottam, ettől lett körülöttem egy ilyen, hogy a Kulkát, azt szeretjük… Csinálja, oké. Meleg, meg kommunista, oké, nem baj; de mégis olyan aranyos volt a Szomszédokban”

– fejtegette a színész az alábbi interjúban.