Czeizel Endre testvére: “El lenne keseredve a bátyám, ha ezt látná”

A genetikus professzor öccse méltatlannak tartja a hagyaték körül kialakult helyzetet.
Kapcsolódó cikkek

Csodálkozva figyeli az elhunyt bátyja körül kialakult botrányt Czeizel Tamás – derül ki a Story legfrissebb számából. A neves genetikus testvére nem érti, mi folyik a család körül.

“Volt egy kölcsönös megállapodás a családban. Ebben arról volt szó, az a legfontosabb, hogy békesség legyen. Nagyon el lenne keseredve a bátyám, ha látná, mi folyik itt” – nyilatkozta a lapnak Czeizel Endre öccse, aki korábbi jó kapcsolatuk ellenére ma már nem beszél testvére szerelmével, sógornőjével azonban tartja a kapcsolatot.

“Erzsivel beszélek, Dórival nem. Pedig a temetésen még mellettem állt. Mostanra azonban már teljesen megszakítottam vele a kapcsolatot. Dórának több olyan megnyilvánulása is volt, ami nem tetszett. Eléggé megharagudtam rá, mert már a bátyám betegsége idején sem volt nyugalom. A halála után pedig bekeményített. Nem akarok belemenni mélyebben a dolgokba, mert ez senkire nem tartozik, de nagyon bánt, amit most csinál. Nem értem miért viselkedik így, mert senki nem bántotta. Én is befogadtam annak idején, hét évig lakott nálam ingyen.”