Álnővér ápolta Whitney Houston lányát

Egy önmagát képzett betegápolónak kiadó, szakképesítés nélküli nő gondozta Bobbi Kristina Brownt abban az Atlanta melletti hospice-ban, ahol az énekesnő 22 éves lánya fél évig, egészen július 26-án bekövetkezett haláláig feküdt.
Kapcsolódó cikkek

A 32 éves Taiwo Sobamowót vasárnap tartóztatták le csalás és identitáslopás vádjával. A nő képzett betegápolónak adta ki magát, mivel az Egyesült Államokban ez a hivatás jó fizetéssel jár, de sok tanulást, alapos képzést feltételez. Hogy hitelesebb legyen a csalás, az álnővér felvette egy másik, valódi betegápolói diplomával rendelkező nőnek az övéhez hasonló nevét – írja az MTI.

A duluthi Peachtree Christian Hospice-ból, ahol Whitney Houston lánya a gondjaira volt bízva élete utolsó hónapjaiban, már röviddel Bobbi Kristina Brown halála után, augusztus elején elbocsátották, mert nem tudta igazolni végzettségét. A súlyos csalás és identitáslopás gyanúja azonban csak a közelmúltban merült fel ellene. Taiwo Sobamowo korábban már Washingtonban is kiadta magát ápolónőnek.

A hírek szerint nincs arra utaló jel, amely szerint azért keresett volna állást az Atlanta melletti hospice-ban, hogy közel kerüljön a világsztár kómában fekvő lányához. Az üggyel kapcsolatos rendőrségi jelentés sem említi egy szóval sem, hogy az álápolónak bármi köze lenne Bobbi Kristina Brown sok vita és rejtély övezte tragédiájához.