Kulcsár Edina: “Még mindig nem tudom felfogni, ami történt”

Kulcsár Edina második helyezést ért el az idei Miss World világversenyen, ezzel minden idők legeredményesebb szépségkirálynője lett. Kicsit visszatekintettünk az elődjeire, szépségszakértők segítettek megfejteni a magyar lány sikerének titkát, és ő maga is megszólalt nekünk.
Kapcsolódó cikkek

A júliusban Magyarország Szépének megválasztott Kulcsár Edina vasárnap Londonban versengett a Miss World címért. A 23 éves budapesti lány kiemelkedően szerepelt a világversenyen, ahol már az eredményhidetés előtt is történelmet írt. Ő lett ugyanis az első hazánkból, aki bekerült a legjobb öt közé a rangos megmérettetésen. A zsűri végül második helyezettnek választotta, és a Miss Európa címet is elnyerte. Ilyen jó eredményt még egyetlen magyar lány sem ért el a nemzetközi szépségversenyen.

Még mindig nem tudom felfogni, ami történt! Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy benne vagyok a legjobb ötben. Aztán pedig amikor az első udvarhölgyként kimondták a nevem, úgy éreztem, én vagyok a világ legboldogabbja. Nem gondoltam, hogy valaha ilyen megtiszteltetés érhet. A verseny után elsőként a dédimet hívtam fel, az anyukámat és a páromat pedig rögtön magamhoz is öleltem, mert ők ott voltak velem a helyszínen. Ma egész nap angol televízió- és rádióműsorok vendége leszek, este pedig hazarepülök Budapestre. Még nem tudom pontosan, hogy milyen teendők várnak rám, de az biztos, hogy nagyon sokat fogok utazni az elkövetkezendő egy évben. Izgatottan várom a sok feladatot” – nyilatkozta a Hír24-nek Kulcsár Edina.

Fotó: Europress/ AFP

És hogy mi lehet Edina eddig példátlan sikerének a titka? Hajas László mesterfodrász a tudatosságban és a személyiségben látja a titkot.

Edina nagyon tudatos lány, lélekben is nagyon tudatosan készült a versenyre. A profizmus, a kommunikáció, a kapcsolatteremtő-képesség….ez mind hozzájárulhatott az ő sikeréhez, de ezt sosem lehet tudni pontosan. A zsűri nyilván szubjektív szempontok alapján ítél, és mivel ők előtte már többször találkoznak a lányokkal, a kedvesség sokat számít; ha valaki visszahúzódóbb személyiség, talán észre sem veszik. Tehát nem elég a szépség; és bár Edina gyönyörű, azért az okosság és a talpraesettség is sokat számít, és ez neki mind megvan.  Eddig mindig csak reménykedtünk, hogy bebizonyosodik a világ előtt is, hogy a magyar lányok mennyire szépek, most végre be is bizonyosodott. Nagyon örülök a sikernek!

Bálint Antónia mindenekelőtt gratulálni szeretne az elért eredményhez.

Ahogy én láttam bármiylen felvételt Edináról, a nagyon jó kisugárzása tűnt fel. Eddig is tökéletes alakú, szép arcú lányok vettek részt a világversenyen, de Edina talán a szép lelkéből és az egyéniségéből is többet tudott megmutatni. Igazából nem követtem végig a döntőt, de a helyezés híre hozzám is rögtön eljutott. Nagyon örültem ennek a gyönyörű eredménynek. És igaz, Edinát egy hajszál választotta el a világszépe címtől, de nekünk így is ő az.”

“Isten óvd a királynőt!”

Emlékezetes szépségkirálynőink szép számmal voltak. Közülök is talán a legkiemelkedőbb a tragikus sorsú Molnár Csilla Andrea, akit 1985-ben 17 éves korában választottak az ország legszebb lányának. Az 1986-ban megrendezett máltai Miss Európa választáson harmadik helyezést ért el. Győzelme után – vélhetően a körülötte felreppenő pletykák és a szaporodó családi konfliktusok miatt – önkezével vetett véget életének. Emlékét többek közt az Első Emelet Szépek szépe című, és Homonyik Sándor Álmodj királylány című dala is őrzi, Friderikusz Sándor pedig Isten óvd a királynőt! címmel írt könyvet győzelmének és halálának történetéről.


Molnár Csilla

Ha már Miss Európa, akkor természetesen meg kell említenünk Laky Zsuzsit is, aki a 2002-es Miss Hungary első udvarhölgyeként utazott a párizsi versenyre, amit meg is nyert. Arcképe egy évig a SkyEurope repülőgépein díszelgett. A manapság már inkább médiacelebként ismert Bálint Antónia is szépségkirálynőként indította karrierjét; 1991-ben, 22 éves korában választották Miss World Hungarynek.  A verseny szervezői később aktfotói miatt elvették a koronáját, amit hat évig tartó pereskedés után kapott vissza.

Horváth Éva az 1998-as év magyar Miss Worldje volt. Azóta számtalan tévéműsorban szerepelt, műsort vezetett, háziasszonyként is láthattuk, újabban pedig egy ruhamárka arcaként és a Miss Balaton koordinátoraként találkozhatunk vele.  Kapócs Zsóka 22 évesen lett Magyarország Szépe, majd nemsokára rá már színházban szerepelt, és egész estés show-műsort vezetett. Magánélete is folyamatosan fókuszban volt; először Kamarás Ivánnal élt együtt, majd Habony Árpád felesége volt. Konkoly Ági nemzetközi megmérettetésen is jól szerepelt; a 2012-es szépségirálynő a Miss Universe világversenyen került be a legszebb 10 lány közé.

Azt pedig talán már el is felejtettük, hogy a hazai Miss World szervezője – ezáltal mondhatni Kulcsár Edina “felfedezője”- a leginkább Hajdú Péter feleségeként ismertté vált Sarka Kata is szépségversenyen indította pályáját. A 2007-es Miss Universe Hungary második helyezettjeként végzett Kata immár két gyermek édesanyjaként is kirobbanó formában van. Emlékezetes még a 2013-as szépségverseny, amikor a Miss Intercontinental cím nyertese, Kocsis Korinna nem volt hajlandó átvenni  a koronát, igen kínos szituációt teremtve ezzel a színpadon.

Kulcsár Edina és Sarka Kata 
(Forrás: Facebook)