Letartóztatták Nigella Lawson alkalmazottainak apját

Kábítószer-terjesztésre való szövetkezés vádjával letartóztatták Olaszországban a brit sztárszakács egykori olasz asszisztenseinek apját, a calabriai maffia tagját.
Kapcsolódó cikkek

A 66 éves Michele Grillót szerdán vették őrizetbe hosszas nyomozás után, amely a calabriai Barbaro-Paplia klán milánói bűncselekményeit tárta fel.

A testvérpárnak nincs ehhez köze?

Olasz bírósági források csütörtökön megerősítették, hogy Grillo Elisabetta és Francesca Grillo édesapja, arról azonban nincs szó, hogy lányainak bármi köze lenne az olaszországi bűnügyhöz.

Egy londoni bíróság nemrég mentette fel Francesca és Elisabetta Grillo olasz testvérpárt abban a vádban, hogy az 53 éves sztárszakács és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő pénzéből 658 ezer fontot (több mint kétszázmillió forintot) költött el öncélú luxuskiadásokra.

Tanúból vádlott lett a sztárszakács

A perben Nigella Lawson alkalmazottai azzal érveltek, hogy egyetértés alakult ki munkaadójukkal arról, hogy a testvérpár bármire költhet a családi kiadásokra biztosított hitelkártyákkal, cserében azért, hogy hallgat a sztárszakács kábítószer-fogyasztásáról. A tárgyaláson Nigella Lawson elismerte, hogy valóban fogyasztott néhányszor kokaint, és szívott füvet is első férje rákbetegsége idején és Saatchival kötött házassága utolsó évében. Emiatt rendőrségi vizsgálat indulhat a tévészakács ellen kábítószer-használat gyanújával.

Grillo már ült börtönben

A calabriai maffia kulcsszerepet játszik a dél-amerikai kokain európai importjában. Grillót azzal vádolják, hogy nagymennyiségű kokain és hasis árusítására szövetkezett, és fenyegetéssel szerzett meg 85 ezer eurót egy helyi benzinkutastól – derült ki a letartóztatási parancs 196 oldalas dokumentumából. A férfi segített továbbá a klánhoz tartozó személyek perében felhasználható bizonyítékok elkendőzésében.

A férfit, aki foglakozását tekintve gépkocsivezető, 2011 óta figyelték meg, és a rendőrség őt tartja Agostino Catanzariti, a klán magas rangú parancsnoka jobbkezének. Grillo korábban már ült börtönben, 1981-től 15 évet, Tullia Kauten, egy milánói divatház tulajdonosának elrablása és váltságdíj követelése miatt.