Nem kell elítélni Szellő Istvánt

Nagy port kavart, hogy Szellő István nemrég keresztszülőkre bízta ikergyerekei nevelését. A szakember szerint azonban erre biztos nyomós oka volt a hiradósnak.
Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, Szellő István volt párja most vasárnap hunyt el, hosszú betegséget követően. A párnak korábban ikergyermekei születtek és a híradós úgy döntött, hogy a tragédia után a kicsiket nem szakítja ki az eddig megszokott környezetükből és a keresztszülőkre bízza a 4 éves apróságokat, közösen nevelik majd a gyerekeket. Ez azonban sokaknál kiverte a biztosítékot.

Szakember segítségével jártunk utána, hogy a gyerekeknek mi lehet a legjobb ebben a helyzetben.
“Egyszerűen borzalmas ez az egész” – kezdte Csides Kata pszichológus.

“A kicsiknek most nagy szeretetre van szükségük, ugyanis elveszítették azt, aki eddig a legfontosabb volt az életükben. Csak elképzeléseink lehetnek a család fájdalmáról. Az ikrek egyébként anyukájuk hiányát fogják leginkább érzékelni, hisz ők még a halál fogalmát nem biztos, hogy fel tudják fogni” – mondta a szakember, aki szerint nem lehet az előzmények ismerete nélkül bírálni Szellő Istvánt.

“Most a keresztszülőkre bízta a gyermekeit, mert lehet, hogy eddig is ők töltöttek több időt velük. Az is lehet, hogy a gyerekek a keresztapát fogadják el apukának és a híradós csak “összezavarná” őket. Ennek ellenére én Szellő helyében biztos, hogy több időt töltenék a picikkel, és próbálnék mindent megadni nekik, hogy lelkileg támogassam őket” – tette hozzá a szakértő.

Fotó: RTL Klub