3,5 milló értékű illegális cigaretta és tűzijáték egy kövegyi házban

Lakossági bejelentés alapján nagy mennyiségű illegális dohányterméket és tűzijátékot találtak a NAV nyomozói egy kövegyi házban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei bejelentés alapján jövedéki ellenőrzést tartottak egy magyar férfi tulajdonát képező, kövegyi ingatlanon. A ház, valamint a melléképületek átvizsgálása közben összesen 4.080 doboz JINLING és 1.400 doboz NZ adójegy nélküli cigarettát, valamint 15,5 kg fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök. Az előkerült füstölnivalót a tulajdonos magánénak vallotta és elmondta, hogy azt saját fogyasztásra, egy ismertetlen személytől vásárolta.

Az ingatlan ellenőrzésének további eredménye is volt, az egyik melléképületből ugyanis előkerült 4.703 db különféle tűzijáték is.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 3,5 millió forint értékű dohányterméket és a pirotechnikai eszközöket lefoglalták. Az adózatlan dohánytermékek miatt a NAV orgazdaság miatt indított eljárást az ingatlan tulajdonosa ellen.

A pirotechnikai termékeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata szállította el, ezzel összefüggésben pedig polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértési eljárás indult.