Bombasiker Brad Pitték új alkotása

Néhány óra alatt elkelt az első 6 ezer palack abból a borból, amelyet Angelina Jolie és Brad Pitt dél-franciaországi Chateau Miraval birtokán termeltek.
Kapcsolódó cikkek

Ezer rekesz rozét bocsátottak áruba csütörtökön az interneten, két héttel azelőtt, hogy megkezdődik a hollywoodi sztárpár termelte borok világméretű forgalmazása. Egy-egy vevő egy rekesz 2012-es évjáratú Miraval rozét vásárolhatott, rekeszenként 105 euróért, ami átszámítva körülbelül 31 ezer forint. A reggel 9-kor kezdődött akcióban délután 2-re már elfogyott mind a hatezer palack. Pedig csak franciák vásárolhattak a nedűből.

A hollywoodi álompár provence-i birtokán termelt bort Miraval Cotes de Provence márkanéven hozták forgalomba, „palackozta Jolie–Pitt & Perrin” jelzéssel. Az utóbbi név Marc Perrin neves francia borászt takarja, akivel a sztárok összefogtak.


(Fotó: Northfoto)

Angelina Jolie és Brad Pitt 2008-ban 40 millió euróért vásárolta meg a 17. századi Miraval-kastélyt a hozzá tartozó 500 hektár földdel, benne 50 hektár szőlővel Bignole térségében, ahol a pár a nyári hónapokat tölti. Két hét múlva 100 ezer palacknyi bort szállítanak éttermeknek és nagykereskedőknek szerte a világban.

A színészpár követte más hírességek – köztük Gérard Depardieu és Michael Schumacher–- példáját, akik imázsuk feljavítása végett, üzleti célból vagy egyszerűen csak hobbiból bortermelése fogtak a napsütötte Dél-Franciaországban.