Ezek az ételek okoznak pattanást!

Nem a szotyi és a csokoládé a fő bűnös.

A Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics legújabb számában megjelent kutatás szerint egyre több tudományos bizonyíték utal az étrend – különösen a magas glikémiás indexű étrend valamint a tejtermékek – és az akne összefüggésére, illetve arra, hogy az orvosi dietetika fontos szerephez juthat az akne kezelésében – számolt be a HáziPatika.com.

Az akne a becslések szerint a lakosság 5-15 százalékát érinti, főként kamaszokat és fiatal felnőtteket. A bőrbetegség befolyásolja az életminőséget, szociális visszahúzódottságot, szorongást és depressziót okozva, ami létfontosságúvá teszi az állapot kezelését.

A kutatók már az 1800-as évek végétől összefüggést gyanítottak az étrend, különösen a csokoládé, a cukor, a zsír és a gyakori rendellenesség között, de az 1960-as évektől kezdett kutatások feloldották az étrend és a pattanások kapcsolatát. Jennifer Burris, a New York-i Egyetem kutatója szerint ez két nagy hatású kutatásnak volt köszönhető a szakirodalomban, amelyek megcáfolták az étrend és az akne összefüggését.

“A bőrgyógyászok és a dietetikusok azonban a közelmúltban újra visszatértek a kérdéshez, és egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az orvosi táplálkozási terápia szerepe iránt az akne kezelésében” – állítja Burris.

Tovább olvasom a cikket!