Édesanyjáért aggódik az X-Faktor énektanára, Éliás Gyula

A fiatal zenész édesanyját immár egy évtizede súlyos lelki betegséggel kezelik a pszichiátrián.
Kapcsolódó cikkek

“Édesanyám mindig is hajlamos volt a depresszióra, miután apámmal elváltak, egyszerűen nem tudta úgy kezelni az életét. Aztán jöttek az alvászavarok és a gyógyszerek, egyre komolyabb lett a baj, már orvoshoz kellett vele járnom. Akkoriban a húszas éveim elején jártam, nehezen kezeltem a helyzetet… Anya ráadásul nem akarta, hogy zenész legyek, mert fodrászdinasztiából származik, és nekem is ezt a szakmát szánta volna” – mesélte Gyula a Blikknek.


Dalain keresztül vezeti le fájdalmát
(Fotó: RTL Klub)

“Azonban nekem mindig is a zene volt az életem. A betegsége és ez az egész nyomás annyira kiborított, hogy amikor adódott egy lehetőség, akkor elmentem több hónapra hajóra dolgozni, hogy elmeneküljek ebből az őrületből” – tette hozzá Éliás, akinek nemegyszer kellett átélnie azt is, hogy a saját édesanyja el akarja dobni az életét. Többször találtunk rá az utolsó pillanatban, mert öngyilkos akart lenni. Ilyenkor mindig rohammentővel száguldottunk vele a kórházba” – emlékezett vissza a zenész.

“Tíz éve van bent a pszichiátrián, mert sajnos önálló életvitelre már képtelen. Én vagyok a hivatalos gyámja, mert nem akartam, hogy esetleg szemét emberek egy levél andaxinért kicsalják belőle a nyaralóját vagy bármi vagyontárgyát” – mondta el Éliás Gyula, és azt is, hogy szeretett édesanyja csupán árnyéka egykori önmagának.