Győzikéék akár 12 évet is kaphatnak

A Blikk szerint menedzserük nem tud minden kiadásról számlát mutatni.

Gáspár Győző becsapta az újságírók előtt a tárgyalóterem ajtaját. Nem akart nyilvánosságot – írja a Blikk. A lap szerint a vád letöltendő börtönt javasolt a 22,5 milliós adócsalással vádolt Győzikére és nejére, akik nem járultak hozzá fotóik megjelenéséhez. Gáspárék menedzsere, B. Attila néhány napja írt vallomásában azt állította, az RTL Klub Győzike show-jának rengeteg számlával nem igazolt kiadása volt. Őt adócsalás bűnsegédletéért nem letöltendő börtönnel büntetné az ügyész.

A vád szerint a házaspár folytatólagosan, előre megtervezetten, jelentős értékre elkövetett adócsalásban, kölcsönösen egymásnak bűnsegédletében és magánokirat-hamisításban bűnös. Ez a Büntető törvénykönyv szerint 2–12 éves börtönbüntetéssel sújtható. Gáspárék nem tettek részletes vallomást, de B. Attila sem beszélt arról, hová lett a 78 millió forint, amit az RTL átutalt. A vádlott házaspár – Kolosi Péter, az RTL programigazgatójának tanúvallomása szerint – sohasem panaszkodott, hogy ingyen dolgoztak 30 epizódban – közölte az ügyész.

Győző védője szerint semmi sem bizonyítja, hogy a gázsit ügyfele megkapta. Bea ügyvédje emellett több bűncselekmény elévülésére hívta fel a bíró figyelmét. A menedzser védője pedig B. Attila bűncselekmény hiányával való felmentését kérte. Ítélet október 29-én várható.

Mint korábban megírtuk, a rapper-show-man az RTL Klubtól kapott fizetését nem tüntette fel adóbevallásaiban, járulékokat sem fizetett. Azt állította, egy fillért sem kért a szereplésért. Azt, hogy miből élt évekig, korábban azzal magyarázta, hogy egy éve meghalt anyai nagyanyja, Maris mama, akinek ő volt a kedvence, ezért folyamatosan pénzelte családját, lányainak ő vett három házat és adott összesen 196 millió forintot négy részletben.

Győzike szerint a lányainak vett házak és a készpénz után azért nem kellett semmit fizetnie, mert az övéké speciális eset volt, Maris mama náluk lakott, ők gondoskodtak róla, azt a pénzt, amit kivett a bankból és átadott, rá is költötték. A show-man biztos benne, hogy ilyenkor nem kell illetéket fizetni. Annak idején erről megkérdeztek egy ügyvédet, aki azt mondta, hogy ezek után tényleg nem szükséges semmit sem fizetniük.

Címkék: győzike