Az elmúlt nap rendőrségi mérlege

Előállítások, tolvajok adtak munkát az egyenruhásoknak.

A gárdonyi rendőrök intézkedtek október 4-én kora reggel egy martonvásári férfival szemben. A személyt Martonvásáron a Brunszvik utcában vonták ellenőrzés alá. Az adatai ellenőrzését követően derült ki, hogy az Érdi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki ellene. Így a férfit a járőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki – tudtuk meg a megyei rendőrség sajtóügyeletétől.

Egy 41 éves budapesti férfit értek tetten október 4-én délelőtt az egyik dunaújvárosi élelmiszerboltban, ahonnan húsárut próbált meg kivinni fizetés nélkül. A tettenérés során az 1519 Ft-os lopási kár megtérült. A férfival szemben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított.

Kifosztás miatt indult büntetőeljárás a Gárdonyi Rendőrkapitányságon egy velencei férfival szemben, aki 2012. október 4-én kora délután Kápolnásnyéken az utcán kikapta egy 11 éves fiú kezéből annak mobiltelefonját, majd nem sokkal később Velencén hasonló módszerrel egy gyúrói férfitól vette el annak telefonját. A gárdonyi rendőrök, miután beazonosították az elkövetőt, elfogták és előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol az első eset kapcsán kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, míg a második esetből kifolyólag tulajdon elleni szabálysértés miatt indult vele szemben eljárás. Ezt követően a nyomozók őrizetbe vették.