Dukai Reginának túl keményre sikerült

A szépséges modell imád sütni-főzni. Azonban konyhai bakija nemcsak neki, hanem több, ismert énekesnőnek és modellnek is volt.
Kapcsolódó cikkek

Nap, mint nap látjuk őket kamerák kereszttüzében, amint hibátlan alakjukat vagy igéző pillantásukat villantják meg. Bár a szépséges modellek és énekesnők keményen helytállnak szakmájukban, kérdés, hogy a konyhában is ilyen jól boldogulnak-e. Noha egyeseknél a mikrofon megragadása határozottan arra utal, hogy a fakanalat is hasonló meggyőzőerővel ragadja magához, ezek a párhuzamok sajnos nem mindig működnek. Így van ez Erdőhegyi Brigitta esetében is, aki korábban a Hal tortán című műsorban csillogtatta meg főzőtudományát. Vagyis csillogtatta volna, ha lett volna mit.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Az énekesnő gyakorlatilag semmihez sem ért a gasztronómia területén. Bár Brigitta a műsor felvételekor több órát is eltöltött a telefonos segítségkéréssel, ám a nagy mű a rengeteg tanács ellenére sem készült el. Ahogy Sági Szilárd gasztrokíbic foglamazott „Van, aki a konyhára termett és van, aki nem”. Erdőhegyi Brigitta viszont ez utóbbiba tartozik. Pedig elkezdeni sosem késő. Erről tanúskodik Bódi Sylvi napokban közzétett postja is: „Nagyon jó hangulatban telt a délután Anyánál. Pontosan követtem az utasításait, ennek köszönhetően, a konyhát sem gyújtottam fel, a rántás sem égett oda… Valójában minden simán ment és a leves nagyon finomra sikeredett, pont olyan ízű lett, mint a Katié (Kati=Anya)!” – újságolta közösségi oldala követőinek Bódi Sylvi akit most, a harmadik ikszbe lépve szállt meg a főzési kedv.

Nem úgy, mint barátnőjét Dukai Reginát, aki mindig is szívesen és gyakran sürgölődött a konyhában. A modell több főzős műsorban is bizonyította főzőtudományát, melyet egyre csak csiszolgat. „A családban mindenki szeret és tud is főzni. Nekem ez természetes volt, így szinte gyerekkoromtól kezdve szeretek a konyhában tüsténkedni” – árulta el a modell, aki szívesen és gyakran kísérletezik újabb és újabb fogásokkal. „Amikor anyukám kiskoromban odahívott maga mellé, hogy megmutassa, mi hogyan készül, nem élveztem annyira. Jobban szeretem én felfedezni a dolgokat. Igazi kísérletező vagyok a konyhában” – mesélte a Hír24-nek Dukai Regina, aki focista párjára és csapatára rendszeresen főz. „A legnagyobb kihívás most az volt számomra, hogy elkészítsem életem első gulyáslevesét a páromnak és a csapattársainak. Hat litert főztem és büszkén állíthatom, hogy jól sikerült, mivel mind elfogyott” – osztotta meg sikerélményét Dukai Regina, aki sütési tudományát szeretné tovább fejleszteni.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

„Inkább a sós dolgokat szeretem elkészíteni. A húsoknak nem kell olyan szépen kinézniük, mint a pepecselős sütiknek. Sütni is szívesen sütök, de van, hogy melléfogok. Legutóbb például befürödtem a porított élesztővel. Fánkot csináltam belőle, de nem futott fel az élesztő rendesen, így olyan kemény lett a fánk, hogy ölni lehetett volna vele, de még így is finom volt és elfogyott” – újságolta őszintén a szőkeség. Hozzá hasonlóan Kustánczi Lia is került már kínos szituációba egy rossz recept miatt. „Volt úgy, hogy nagyon rákészültem valamire. Ám hamar kiderült, hogy az arányok rosszak a receptben. Így kuka lett a vége” – mesélte a népszerű modell-DJ, aki a tévhitekkel ellentétben imád főzni. „Három évvel ezelőtt szállt meg az ihlet. Annyira szép volt a konyhám, hogy megihletett. Azóta rendszeresen főzök, magamra és a kutyáimra is” – árulta el Kustánczi Lia, akinek egyik függősége is a konyhához kapcsolódik.

„Mániákusan gyűjtöm a fűszereket. Így minden utazásomról hozok haza valami különleges, az országra jellemző fűszert. Most már nemcsak szakácskönyvekkel van tele a konyha, hanem különleges fűszerekkel is” – mesélte a kutyamániás modell, aki szerint az emberek sztereotípiákban gondolkodnak, ha egy szép hölgy főzőtudománya kerül szóba. „Az emberek többsége azt hiszi, hogy egy modell egyáltalán nem mozog otthonosan a konyhában. Pedig attól, hogy valakinek ez a szakmája, még főzhet jól” – tette hozzá Kustánczi Lia, aki büszke főzőtudományára.