Hogyan szűrjük ki a hazugságot?

Ön észreveszi, ha a szemébe hazudnak? A következő tippek segítségével könnyedén kiszúrhatja majd a füllentőket.
Kapcsolódó cikkek

A nonverbális kommunikáció kódolásának képességével könnyebbé tehetjük életünket. A hazug embert is egyszerűen tetten érhetjük ilyen módon. Füllentés közben jellemzően a testünkkel áruljuk el magunkat.

Szemkontaktus kerülése

Az egyik legegyértelműbb jele annak, hogy partnerünk hazudik, ha beszélgetés közben nem néz a szemünkbe. A lesütött tekintet arról árulkodik, szégyelli tettét, vagyis, azt, hogy nem mond igazat.

Száj, orr, fül

Ha valaki a száját, orrát, fülét, szemét piszkálja, dörzsöli vagy fogdossa, az szintén arra utal, hogy nem mond igazat. Ezekkel a mozdulatokkal próbálja visszatartani a hamis információt, illetve zavarát leplezné velük.

Hangszín megváltozása

Ezt a tettenérést inkább csak azoknál tudjuk alkalmazni, akiket kicsit is ismerünk, legalábbis a hangját mindenképp. Ha valakinek beszéd közben hirtelen megváltozik a hangmagassága, magasabb esetleg mélyebb lesz, arra utal, hogy füllenteni fog. Hangjának torzításával azt sugallja, mintha nem is ő beszélne, így menti ki magát bűne alól.

Matatás

Tollforgatás, gemkapocs egyenesítés, papírhajtogatás, kényszeres rendrakás az íróasztalon mind-mind olyan „elterelő hadműveletek”, melyekkel a hazug ember próbálja meg leplezni vétkességét.