Részeg jávorszarvas szorult az almafára

Erjedt almáktól részeg jávorszarvast kellett kiszabadítani egy almafa fogásából egy svédországi kertben.
Kapcsolódó cikkek

A jávorszarvas még kedden este került szorult helyzetbe a Göteborgtól 25 kilométerre délre található Saro város egyik kertjében – jelentette a svéd sajtó. Az erjedt almáktól ittas állatnak feltehetően a fa magasabb ágain lévő gyümölcsökre fájt a foga, de ahogy megpróbált feljebb jutni, reménytelenül belegabalyodott az ágakba, és nem tudott szabadulni.

A részeg jávorszarvast este kilenc órakor vette észre a munkából hazaért Per Johansson, miután a szomszéd kertből meghallotta az állat kétségbeesett bőgését. A férfi a Local című svéd lapnak elmondta: az állatnak csak az egyik lába érte a földet, a többi a faágak közé volt szorulva, és hiába rugdosott, nem tudott kiszabadulni.

Johansson látva a helyzet súlyosságát, kihívta a rendőrséget, akik egy vadászt küldtek a helyszínre. Amíg rá várt, Johansson szomszédjaival együtt elkezdte levágni a fa ágait, hátha ezzel sikerül esélyt adniuk a részeg állatnak a kiszabadulásra, de nem jártak sikerrel. Csak akkor tudták leszedni a fáról, hogy megérkeztek a tűzoltók, akik addig hajlították az almafát, míg a jávorszarvas le tudott csúszni a földre.

A kimerült és ittas állat kiszabadulása után a földre rogyott. Egészen másnap reggelig ott feküdt, majd felállt, és pár óvatos lépés után betámolygott egy közeli erdőbe.

A részeg jávorszarvasok megszokott látványnak számítanak ősszel Svédországban, amikor mindenfelé túlérett almákat találnak a földön és a fák ágain. Az almafán megtalált állat Johansson elmondása szerint egész napos „italozás” után került szorult helyzetbe. Napközben egy környéken lakó ember autójának futott neki majdnem, és már akkor részegnek tűnt.