Hájplasztika: zsírból turbózzák fel a mellet

Hasplasztika és mellnagyobbítás egyszerre: dr. Tizedes György hozott anyagból dolgozik.
Kapcsolódó cikkek

Természetellenes implantátumok helyett egy új eljárásnak köszönhetően a hasnál lévő zsír a mellbe kerül, így nem kell idegen anyagot a testbe ültetni annak, aki nagyobb keblekre vágyik.

Dr. Tizedes György rengeteg mellplasztikát végzett már, főként olyan nőkön, akiknek mellrák miatt amputálni kellett a mellét. A sebész egyedülálló módszerrel végezte ezeket a helyreállító műtéteket: a betegek saját zsír-, és bőrszövetéből pótolta a kivett mirigyállományt. A páciensek így egyszerre karcsúsodtak és szépültek.

A folyamat során először a hasból egy nagy, virágsziromhoz hasonlító formát metszenek ki, majd a metszési sebeket összehúzzák, így a heg a bikinivonalban rejtőzik, fürdőruhában is láthatatlan marad. Végül a kivágott zsírszövetet, amiről lefejtik a bőrt, két részre osztják, hogy mindkét mellbe jusson belőle.

Korábban is végeztek már olyan műtéteket, hogy a zsírleszívásnál eltávolított anyagot befecskendezték a mellbe, de annak nagy része idővel felszívódik, az új eljárás során viszont nem. A műtét bár egyszerűnek hangzik, nagyon bonyolult, mintegy hat órán át tart.