Wolf Kati: 20 évesen ezt nem bírtam volna ki

Az énekesnő több mint harminc évet várt a sikerre, de azt mondja, csak most érett meg igazán a feladatra.
Kapcsolódó cikkek

Wolf Kati példaképe mindig is Freddy Mercury volt. Nem csoda, hisz zenész családban nőtt fel. Édesapja Wolf Péter zeneszerző, aki ma már inkább csak komolyzenei darabokat ír. Édesanyja ízig-vérig anya és feleség, ezen kívül egyengeti a szentendrei kórus útját is. Két bátyja van, egyikük sem zenél, de ők is nagyon muzikálisak.

„A Vuk eléneklése után megfordult velem a világ, 7 évesen azt gondoltam: én már nem megyek vissza az iskolapadba, énekesnő lettem. Persze a szüleim helyre raktak. Azt mondták, bármi lehetek, csak találjam ki, és tanuljam meg a szakmát. A szüleim nem voltak szigorúak, inkább csak megmutatták a lehetőségeket” – mesélte Kati az RTL Klub Portré című műsorában.

Az éneklés mellett mindig volt civil munkája is, például az Artisjusnál dolgozott. Itt ismerte meg a férjét, aki sportoló családból származik.

Az X-Faktor korelnöke későn érő típusnak tartja magát, pedig a képzettségével nem volt baj, akár taníthatta is volna énekelni a többi versenyzőt, de mint mondja: „Most nagy az érdeklődés, sok helyre hívnak, a 20 éves Wolf Kati ezt nem bírta volna ki”. Korábban számos jó kis zenekarban, formációban megfordult már. Még az X-Faktor egyik énektanárával is dalolt együtt.

A tehetségkutató vége óta Wolf Kati pályája is felfelé ível. „Nagy csapat dolgozik körülöttem, így sokkal könnyebb. Mindenki azt csinálja, amihez nagyon ért, nekem pedig az a dolgom, hogy kiálljak a színpadra és jól énekeljek, és persze szervezek. Állandóan logisztikázok” – mondta Wolf Kati.

Nemrég készült el első slágere, a Szerelem, miért múlsz című dal. Arra gondoltak, hogy nevezni kellene vele az Eurovíziós Dalfesztiválra. Ezt Rakonczai Viktor zeneszerző meg is tette, a Magyar Televízió pedig a belső válogatáson Kati számát választotta ki, így ő képviselheti hazánkat májusban Düsseldorfban.

Az énekesnő számára fontos a család, a férje és a nagyszülők is sokat segítenek a mindennapokban, de van, amiről nem hajlandó lemondani: „Én éneklem a Tente babát, én mondom a mesét, de amikor elaludtak, anya tűz bele az éjszakába”.

AJÁNLOTT LINK:

Wolf Kati a vasárnapi Portréban (RTL Most)

Címkék: wolf kati