Vilmos herceg és Kate az exeket is meghívta

Nagyvonalú gesztussal korábbi szerelmeit is meghívta áprilisi esküvőjére Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton.
Kapcsolódó cikkek

Hivatalos bejelentés szerint a hercegi pár összesen 1900 meghívót postázott, de az udvar egyelőre nem fedte fel, hogy kik azok a szerencsések, akik jelen lehetnek az ősi Westminster apátságban, illetve a szertartás utáni, tánccal egybekötött fogadáson a Buckingham-palotában.

A The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lapnak udvari bennfentesek azonban megsúgták, hogy a meghívottak között van Vilmos herceg két korábbi barátnője, Jessica “Jecca” Craig és Olivia Hunt, Kate pedig egykori kedvesének, Ruper Finchnek küldött meghívót.

Vilmos egykori szerelmei közül a brit bulvársajtó korabeli beszámolói szerint elsősorban Jeccának, a Kenyában élő szőke szépségnek lettek volna esélyei komolyabb románcra a herceggel, de aztán ez a kapcsolat valahogy mégis kihűlt.

Rupert Finch akkoriban járt Kate-tel, amikor a későbbi hercegi menyasszony – Vilmos évfolyamtársként – megkezdte tanulmányait a skóciai St. Andrews egyetemén. A jómódú, felső középosztálybeli angol polgárcsaládból származó Kate Middleton annak idején állítólag vissza is utasította a herceg ismerkedési kísérleteit – egy ideig.

A The Sunday Times forrásai szerint “háromszintű” meghívási rendszer mutatja majd, hogy a vendégek közül ki áll a legközelebb a trónörökösi párhoz. Az 1900 meghívott közül 1300 csak az apátságbeli ceremónián lesz jelen, hatszázat közülük meginvitáltak a Buckingham-palotában rendezendő délutáni fogadásra is, az esti, bensőségesebb díszvacsorára azonban, amelyet Károly walesi herceg, Vilmos édesapja rendez az ifjú pár tiszteletére, már “csak” háromszázan ülnek majd az asztalok mellett.