30 milliós szuperjachtot vettek Medvegyevnek

Az orosz kormány egy 30 millió euró értékű jachtot vásárolt egy török cégtől, amelyen a 2014-es jaltai téli olimpia VIP-vendégeit fogadhatja majd az államfő.
Kapcsolódó cikkek

Az eredetileg Leo Fun névre hallgató luxusjachtot eddig csak bérelték az orosz elnöknek, a Fekete-tenger térségében tett utazásaihoz. Némi átalakítás után az 53,7 méter hosszú, 9,5 méter széles, 18 csomós (33,3 km/órás) sebességre képes hajó az adásvételi szerződés aláírása után kizárólag a mindenkori orosz államfő rendelkezésére áll majd – adta hírül kedden a török Vatan újságra hivatkozva az ukrán Censor.Net hírportál.

A jacht fedélzetén mesterséges vízeséssel ellátott úszómedence, hatszemélyes jakuzzi, illetve nyitott hússütő-hely áll a vendégek rendelkezésére, ha nem akarják igénybe venni a luxuskonyhához tartozó 23 fős ebédlő kényelmét.

Vlagyimir Putyin sem fog szorongani az olimpia idején. Az orosz kormányfő részére – a lap információi szerint – rövidesen befejezik egy csaknem egymilliárd dollár értékű palota építését Novorosszijszk közelében. A kétszintes, tengerre nyíló szobákkal ellátott épület aranyozott bútorokkal ellátott vendégszobáiban a tervek szerint a jaltai olimpiára érkező illusztris vendégeket fogadja majd az orosz miniszterelnök.

Címkék: medvegyev