Harry herceg az Északi-sark felé veszi az irányt?

Vilmos öccse áprilisban vághat neki az Arktisz jótékony célokat szolgáló meghódításának, ha katonai kötelezettségei és fivérének esküvője nem gátolja meg.
Kapcsolódó cikkek

“Nagyon szeretne részt venni a küldetésben, ha teheti, el is megy” – mondta Károly herceg és a néhai Diana hercegnő kisebbik fiának szóvivője.

Harry jelenleg helikopterpilótának tanul Apache harci gépen, várhatóan még hetekig lekötik hadseregbeli kötelezettségei. A herceg korábban Afganisztánban szolgált, és épp azokkal a bajtársaival tartana az Északi-sarkra, akikkel együtt állomásozott a közép-ázsiai országban.

Az expedíció március 23-án indul, a résztvevők összesen 320 kilométert tennének meg a jégmezőn. Az expedícióval a Walking With the Wounded elnevezésű szervezetnek akarnak gyűjteni. A kezdeményezés hadisérültek munkába való visszatérését segíti.

Harry herceg a tervek szerint az útnak csak egy szakaszába kapcsolódna be. Mivel az expedíció április 25-én vagy 26-án érné el az Északi-sarkot, a hercegnek nagyon kevés ideje lenne arra, hogy visszaérjen Londonba bátyja április 29-i esküvőjére.

Az Északi-sark meghódítására három olyan fiatal katona indul, akik mindannyian elvesztették egy-egy végtagjukat Afganisztánban. Velük tart a Walking With The Wounded két tagja is.

Címkék: harry herceg