Templomot neveztek el Angelina Jolie-ról

Egy világhírű kambodzsai hindu templom viseli ezentúl a színésznő nevét.
Kapcsolódó cikkek

Rajan Zed, a Universal Society of Hinduism elnöke a WENN-nek elmondta, hogy a színésznőt annyira szeretik az ázsiai országban, hogy nem hivatalosan ugyan, de a világhírű romvárost, Angkort ezentúl Angelina Jolie Templomnak nevezik.

„A 12. században a térség neve Ta Prohm volt, de ismerik úgy is, hogy Old Brahma, illetve a Rajavihara vagy a királyi kolostor is elfogadott nevek. Mostantól pedig az Angelina Jolie Templom is az lesz” – nyilatkozta az elnök.

A szakértő azt is elmondta, hogy honnan ered a környékbeliek szeretete a színésznő iránt. „Azt mondják, hogy a Tomb Raider film több jelenetét is itt forgatták. A helyi éttermekben ihatunk Tomb Raider koktélokat, és mostanra úgy tekintenek rá, mint Kambodzsa egyik védőszentjére.”

Zed hozzátette, a nem hivatalos elnevezés azért némi felelősséggel is jár. Szeretné, ha a híresség fontolóra venné, hogy segít megóvni a híres történelmi épületeket. „Arra kérem őt, hogy segítsen felhívni a figyelmet az épületek rossz állapotára. Hiszen ez a világörökség része, amit meg kell védeni a vandalizmustól és a tolvajokról.”

Címkék: angelina jolie