Krokodil Dundee-nál már járt a Mikulás

Már megkapta az ajándékot a Mikulástól Paul Hogan: az ausztrál adóhatóság lezárta az ellene folytatott bűnügyi nyomozást.
Kapcsolódó cikkek

Az Ausztráliában és az Egyesült Államokban indított vizsgálat annak bizonyítására irányult, hogy Hogan off-shore számlákra mentette ki filmes bevételeit, és ily módon az évek során több tízmillió dolláros adótartozást halmozott fel Ausztráliában. Az ügyben nemcsak a 70 éves színészt, hanem üzleti menedzserét is felelősségre akarták vonni.

“Közel hat évig zajló, költséges vizsgálatok után, amelyek során klienseinkről a nemzetközi és a helyi sajtóban rendszeresen adócsalóként, illetve adóbűnözőként beszéltek, a hír igazi megkönnyebbülést jelent számukra” – jelentette ki Andrew Robinson, a színészt és menedzserét képviselő ügyvéd.

A családjával Los Angelesben élő Hogan mindvégig tagadta az adócsalással kapcsolatos vádakat, sőt többször hangsúlyozta, hogy tetemes összegű adót fizetett be jövedelmei után az ausztrál államkasszába. Ennek ellenére odáig fajult a vita, hogy augusztusban, amikor hazalátogatott édesanyja temetésére, az adóhatóság nem akarta visszaengedni az Egyesült Államokba.

A kéthetes kényszerű “fogságból” végül úgy szabadult, hogy a helyi nyilvánossághoz fordult a méltatlan bánásmód miatt.