3-5 évet kaphat Stohl

A nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal várhatóan ma küldik el az ügyészségnek.
Kapcsolódó cikkek

Lezárult a Stohl András elleni nyomozás, amely azért indult, mert a színész tavasszal ittas és bódult állapotban súlyos közúti balesetet okozott Pest megyében. Ha a bíróság bűnösnek találja, 3 év börtönt is kaphat, de ha a baleset sérültjéről kiderül, hogy maradandó sérülést szenvedett, akár 5 évet is megítélhetnek.

Kovács László, a Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: a nyomozást befejezték, az iratismertetés után az iratokat vádemelési javaslattal várhatóan ma küldik el az ügyészségnek. Stohl András ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult az eljárás.

A gyanúsított a felelősségét elismerte, de a kábítószerrel való visszaélés kapcsán az eljárást felfüggesztették, mert a színész vállalta az úgynevezett elterelést. A rendőrség megpróbálta kideríteni, hogy Stohl András kitől szerezte be a tiltott pszichotrop anyagot, és ugyan több tanút is kihallgattak, a kábítószer-terjesztőt nem sikerült azonosítani.

Stohl bírósági ítéletére komoly hatással lehet az áldozatok jelenlegi egészségi állapota is. Az egyik vétlen sofőr, egy idős férfi combnyaktörést szenvedett. Azt, hogy valóban maradandó-e a sérülése, a szakértő csak legkorábban a baleset után 6 hónappal állapíthatja meg, azaz novemberben.

Címkék: Stohl