Sosem derül ki, miért halt meg Daróczi?

Nem nyomoznak tovább az elhunyt kormányszóvivő ügyében.
Kapcsolódó cikkek

Szűk öt hónap telt el azóta, hogy a volt kormányszóvivő a hivatalos vizsgálat szerint öngyilkos lett, üzlettársa és barátja, Batiz András lakásának konyhájában. Daróczi elvált szülei, Choli és Ica kitartóan állították: valaki halálba kergette.

A volt kormányszóvivő édesanyját június 15-én hallgatták meg a nyomozók a Gyorskocsi utcában, ahová azért ment, hogy feljelentést tegyen ismeretlen tettes ellen fia ügyében, de nem indult új nyomozás, a hatósági közigazgatási eljárás lezárult – erősítették meg a BRFK kommunikációs osztályán.

Az idős költő – Daróczi édesapja – belebetegedett a tehetetlenségbe, de szűk öt hónap elég volt ahhoz, hogy ő is belássa, nincs értelme tovább kutatni a felelőst fia haláláért.

„A szívbillentyűműtét után már ismét dolgozom. A véleményem továbbra sem változott, valamilyen pénzügyi visszaélésbe keveredett a fiam, de nem nyomoznak. Joci anyja hiába tett feljelentést, elutasították. Hova fordulhatnék panasszal ebben a szovjet típusú német demokráciában? Kénytelen vagyok elfogadni a hivatalos verziót” – mondja Choli, aki magánnyomozót és ügyvédet is fogadott az igazság kiderítéséért.

Néhány hónapja még azt állította, egyszerűen nem halhat meg addig, amíg ki nem deríti fia végzetének igazi okát, most már nem akar mást, csak nyugalmat.

Címkék: daróczi