Újravizsgálják Stohl drogtesztjét

A színész magánszakértőt fogadott korábbi drogtesztje értelmezésére.
Kapcsolódó cikkek

Friss szakértői vélemény készül Stohl András drogtesztjéhez, amit azonban a napokban felröppent hírek ellenére nem ismételtek meg. A Bors úgy tudja, hogy a balesetkor készült mérési eredményeket vizsgálják újra. A lap az ismert toxikológustól, dr. Zacher Gábortól tudakolta, hogy ilyenkor általában mi az ügymenet.

„Minden baleset után készül alkohol- és drogteszt, ami vizelet- és vérvizsgálatból áll – mondja az orvos. – A mérés számokban mutatkozik meg, amivel kapcsolatban senkinek sem lehet ellenvetése, hiszen a gépnek mindegy, hogy Stohl András vagy más vérét analizálja. Az eredményt ezután két szakértő vizsgálja. Az egyikük azt, hogy mennyire állhatott a bódító szer hatása alatt, s ez mennyiben befolyásolta a látását, reflexeit. A másikuk azt, hogy vajon függőnek tekinthető-e. Ezt a két véleményt lehet megtámadni a nyomozati szakban és általában ezt meg is szokták tenni” – mondta Zacher.

Stohl András ügyvédje, dr. Somos Zoltán nem kívánt a szakértői véleményekről beszélni, ellenben kifogásolta, hogy a baleset óta rendszeresen kiszivárognak olyan jellegű információk, amelyek nyomozati titkot tartalmazhatnak.

Címkék: Stohl