Nem várt fordulat állt be Hosszú Katinkáék válóperében

Hosszú Katinka talán mégsem akar véget vetni házasságának edzőjével, Shane Tusuppal.
Kapcsolódó cikkek

Meglepő fordulat állt be Hosszú Katinka és Shane Tusup ügyében: szüneteltetik a válópert, melyet olimpiai bajnokunk kezdeményezett. Az úszónő kapcsolata novemberben romlott meg férjével, azóta nem is jelennek meg együtt sehol, gyakorlatilag csak “papíron” dolgoznak közösen, mivel a szövetség honlapja szerint továbbra is az amerikai Hosszú edzője.

Válás ide, vagy oda: Shane Tusup marad Hosszú Katinka edzője
A háromszoros olimpiai bajnok meglepő döntést hozott.

A Blikk szerint már beidézte a bíróság a házaspárt, csakhogy tárgyalásra végül nem került sor, mert jogi képviselőiken keresztül közös kérelmet nyújtottak be a per szüneteltetésére. Valószínűleg arról van szó, hogy a per folyatása előtt a felek az anyagi kérdésekben meg akarnak egyezni.

A tét ugyanis nem kicsi: az Iron Lady márkát közösen hozták létre a felek, sőt az Iron Aquatics is közös vállalkozás, amellyel versenyeken pénzdíjakat, szponzori pénzeket szerzett a páros.

A Blikk kalkulációi szerint cirka 1 milliárd forintos vagyon felosztásáról van szó.

Persze jegyezzük meg, nincs kizárva az sem, hogy békülnek a felek, bár az elmúlt hónapok történései nem erre utalnak.

Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. Persze, az érzelmi okok sincsenek kizárva, a gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen, ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem pedig annak szüneteltetését kéri.

– idézi a Blikk dr. Kamarás Péter jogi szakértőt.

Kiemelt fotó: Stéphane Kempinaire / KMSP / DPPI