Mindkét lábát amputálni kellett az Újpest bajnokának

Schumann Péternek egy év kemény munkára lenne szüksége, hogy műlábakkal járhasson.

Az elmúlt években egy rejtélyes betegség miatt mind a két lábát amputálni kellett térd alatt az Újpest háromszoros bajnok futballistájának, Schumann Péternek, írja a Blikk.

„Tíz esztendővel ezelőtt kellett levágni Péter egyik lábát, most augusztusban amputálták a másikat. Sokáig próbálták megmenteni a másik lábát, de sajnos nem lehetett. Az orvosok azt mondták, muszáj végrehajtani a beavatkozást, különben vérmérgezést kapna, és az élete is veszélyben forogna” – mondta a bulvárlapnak a korábbi csapattárs, Jurácsik Mátyás, aki rendszeresen meglátogatja Schumannt a kórházban.

Jurácsik szerint a korábbi kiváló védő lelkileg is instabil állapotban van. Néha ugyan jókedvű, máskor viszont enni sem akar.

Az UTE Baráti Kör igyekszik segíteni a 61 éves Schumann Péternek, 2014-ben, egy összefogásnak köszönhetően egy villamos kerekes széket is átadtak neki . Azonban ahhoz, hogy a körülbelül 2 millió forintba kerülő műlábakat gyűjtéssel meg tudják vásárolni előbb az kell, hogy a korábbi labdarúgó felépüljön. Borsche Gábor, az UTE Baráti Kör elnöke szerint ez elég hosszú folyamatnak tűnik, legalább egy év kemény munkára lenne szüksége Schumann Péternek ahhoz, hogy műlábakkal járni tudjon.