Összeakaszthatjuk a bajuszt hokisainkkal

A budapesti olimpiai előselejtező tornán sokaknak szemet szúrt, hogy külsőre megváltozott a magyar válogatott. Utánajártunk, hogy miért növesztik a bajszukat a fiúk.

Sajnos nem a hollandok elleni szuperfegyverről van szó: Magyarország legjobbjai vasárnap este ugyanis alulmaradtak – egy rendkívül izgalmas mérkőzésen – a narancssárga mezesekkel szemben.

A fiúk a prosztatarák elleni küzdelem figyelemfelkeltő kampányában, a Movemberben vesznek részt, ami novemberben zajlik, ahogy a neve is sejteti.

Ilyenkor mindenki bajszot növeszt, aki a kezdeményezéshez csatlakozik. Ez olyan, mint a rózsaszín kis szalag viselése a mellrák elleni küzdelemben. Itt a bajusz jelzi az ügy melletti kiállást, és tölti be figyelemfelkeltő szerepet” – mondta el Tokaji Viktor a Sport 24-nek. A válogatott védője egyébként már tavaly is részt vett az akcióban, hasonlóan több csapattársához a Sapa Fehérvár AV 19-ből.

A mozgalomhoz csatlakozók közül a legmókásabbnak járó különdíjat Hári Jánosnak ítéltük oda. Biztos, ami biztos, megkérdeztük, hogy ez áll-e nála is a háttérben. „Igen, most mi is csináljuk. (Hári a svéd Modóban jégkorongozik – a szerk.) Nem is lett volna időm megborotválkozni. És az öregek be is festették az első meccsre” – árulta el vitézesre vett külsejének háttértörténetét a torna legjobb csatárának választott játékos.

A Movember Mozgalomba nemcsak november elsején lehet bekapcsolódni, a hónap folyamán is beszállhat bárki. Elsődlegesen a prosztatarák szűrések fontosságának hirdetésére hívták életre. Kitűzött céljai közt szerepel az is, hogy világszerte minél több férfihoz jusson el az üzenet, hogy fontos eljárni az egészségügyi ellenőrzésekre.